Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Ελλάδα 2020: Τηλεκπαίδευση με μπουφάν και κινητό στην αυλή καφενείου-ψησταριάς!!!


Στον εξωτερικό χώρο της μοναδικής ψησταριάς – καφενείο, που διαθέτει σύνδεση στο internet στην κοινότητα Πεύκη στην Ηλεία, 17 μαθητές τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου με μοναδικά μέσα ένα παλιό laptop και ένα κινητό, εκπέμπουν σήμα SOS προς την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τα παιδιά μέχρι και σήμερα θα είναι υποχρεωμένα να συμμετέχουν στις διαδικτυακές αίθουσες της τηλεκπαίδευσης κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς εκτός από τα προβλήματα με το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο Webex θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το κρύο που κάνει στην περιοχή.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Γρηγόρης Ξουλεής πρόεδρος της κοινότητας Πεύκης και ιδιοκτήτης του καφενείου, που έφερε στην δημοσιότητα το θέμα μέσα από μια σκληρή για το 2020 ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, τα πράγματα από αύριο θα είναι κάπως καλύτερα για τους μικρούς “ήρωες”.

Πήραν άδεια από την αστυνομία να μην είναι τουλάχιστον στην αυλή

«Η αλήθεια είναι πως αμέσως κινητοποιήθηκε ο δήμος και σε συνεννόηση με την αστυνομία καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια άδεια, ώστε ν ανοίξει το μαγαζί αποκλειστικά και μόνο για τα μαθήματα των παιδιών. Έτσι σήμερα θα είναι η τελευταία μέρα που θα γίνουν τα μαθήματα στον έξω χώρο και από αύριο τα παιδιά θα κάνουν σε κάπως καλύτερες συνθήκες το μάθημα τους».

Ο χώρος σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξεπερνά τα 200 τ.μ αν και δεν τίθεται όπως λέει θέμα συγχρωτισμού καθώς τα μαθήματα για κάθε βαθμίδα γίνονται διαφορετικές ώρες.

«Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει internet. Αν είχαμε σύνδεση στο κοινοτικό γραφείο τότε θα είχαμε μοιράσει τα παιδιά και θα ήταν καλύτερα. Δυστυχώς όμως μόνο το μαγαζί μου έχει στην περιοχή γι αυτό και σκεφτήκαμε τον τρόπο αυτό ώστε οι μαθητές να μην παίρνουν άδικα απουσίες. Τα παιδιά δεν έχουν φυσικά και laptop και αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Δυστυχώς οι υπεύθυνοι έπρεπε να τα είχαν φροντίσει όλα αυτά και να μην έχουμε σήμερα παιδιά που κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο».

Στις εικόνες που δημοσίευσε μαζί με την ανάρτηση του στα social media ο Γρηγόρης Ξουλεής τα παιδιά παρακολουθούν τα μαθήματα τους φορώντας μάσκες. Εντύπωση προκαλούν οι κολοκύθες που έχουν τοποθετηθεί πάνω στα τραπέζια προκειμένου να συγκρατούν τα ηλεκτρονικά μέσα.


Η ανάρτηση του προέδρου της κοινότητας:

Ως πρόεδρος της Πεύκης θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για αυτές τις εικόνες με τα παιδιά του χωριού μου να κάνουν μάθημα έξω στο κρύο με μικρές οθόνες, στο μοναδικό χώρο που έχει ίντερνετ, ώστε να μην συνεχιστούν.

Έχω κάνει αίτηση να μπει ίντερνετ στο κοινοτικό γραφείο για να έρχεται και γιατρός για να γίνονται συνταγογραφήσεις από πέρυσι τον Νοέμβριο και ακόμα τίποτα.

Παρακαλώ κύριοι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθείτε και να κινητοποιηθείτε άμεσα.

Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους μας”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: