Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Αγκινάρες σαλάτα

Υλικά για 6 άτομα
4 λεμόνια
9 αγκινάρες
200 γρ. καρδίες σαλατικών
5 γρ. γλυκιά πάπρικα
50 γρ. μέλι
2-3 αντζούγιες η γαύρο μαριναρισμένο
2 λεμόνι (το χυμό)
100 γρ. αλάτι χονδρό
160 ml ελαιόλαδο
2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση συνταγής
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει, μαζί με το χυμό των ξεφλουδισμένων λεμονιών, και ρίχνουμε μέσα τις αγκινάρες ολόκληρες, να βράσουν επί 20 λεπτά περίπου.
Τις βγάζουμε, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε φέτες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνετε την βινεγκρετ , ανακατεύοντας σε μπλέντερ το χυμό του ενός λεμονιού με το μέλι, το θυμάρι, το λάδι και ανάλογο αλατοπίπερο ,πάπρικα την αντζούγια η γαύρο .

Ανακατεύουμε τις αγκινάρες, τις φλούδες των λεμονιών ,τα πλυμένα σαλατικά και σε μπολ τα περιχύνουμε με τη βινεγκρετ και σερβίρουμε με σπασμένα κρουτον σκόρδου.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος







Δεν υπάρχουν σχόλια: