Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κέφαλος πλακί


Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό κέφαλο
3 μεγάλα κρεμμύδια(σε φέτες)
2 σκελίδες σκόρδο(περασμένο από τον τρίφτη)
1 κ σ ρίγανη
3 μέτριες ζουμερές ντομάτες
4-6 ντοματινια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 mel ελαιολαδο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι κρασί λευκό
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, τσιγαρίστε τα κρεμμύδια σκόρδο, ρίξτε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.
Κατόπιν προσθέστε την φρεσκοτριμμένη ντομάτα, τα ντοματινια, το ψάρι (καθαρισμένο) , προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το κρασί πασπαλίζουμε με τον φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σκεπάζουμε.
Σιγοβράστε για μισή ώρα περίπου σε σιγανή φωτιά , και σερβίρετε. 












Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος






romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: