Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από κτίσεως του ενοριακού μας ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Γαλατά Πρεβέζης.


Από την Επιτροπή για την οργάνωση και το συντονισμό των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από κτίσεως του ενοριακού μας ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου αναρτήθηκε η ανακοίνωση που ακολουθεί:

"Το 2017 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για το χωριό μας!
Κι αυτό επειδή φέτος η εκκλησία, η Παναγία ΜΑΣ, συμπληρώνει 150 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας!
Η ημερομηνία που είναι χαραγμένη στο τέμπλο γράφει 1867!
150 χρόνια, το στολίδι του χωριού έχει δεχτεί στο εσωτερικό του γενιές και γενιές ανθρώπων, από τους σημερινούς κατοίκους μέχρι πολύ πίσω στο χρόνο, τους παππούδες και τις γιαγιάδες των δικών μας παππούδων και γιαγιάδων, τους προγόνους μας! Για τον καθέναν από εμάς αποτελεί μια ολόκληρη ιστορία γεμάτη αναμνήσεις, σημαντικά γεγονότα, χαρές και λύπες, ζευγάρια που ενώθηκαν, ζωές που ήρθαν και ψυχές που έφυγαν!
Είναι μεγάλη χαρά που έλαχε σε εμάς αυτή η συγκυρία και έτσι, με αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, αποφασίσαμε εδώ στο χωριό να γιορτάσουμε το γεγονός αποδίδοντας ιστορικά και θρησκευτικά τις τιμές που αρμόζουν στην περίσταση!
Θέλουμε να βιώσουμε αυτή την επέτειο ΟΛΟΙ μαζί! Να μαζευτούμε από κάθε γωνιά της χώρας, να γιορτάσουμε, να δώσουμε στην εκκλησία τον πανηγυρικό χαρακτήρα που της αρμόζει, να θυμηθούμε παλιές εποχές, να γελάσουμε και να συγκινηθούμε, να καταθέσουμε εμπειρίες και παραδόσεις, να ξαναγίνουμε ΕΝΑ!
Με συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης καθώς και τον Δήμο Ζηρού, καταρτίζεται αυτές τις ημέρες το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων (θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση εδώ στη σελίδα). Έχει συσταθεί και επιτροπή η οποία αναλαμβάνει το οργανωτικό και το εκτελεστικό μέρος και στην οποία συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος του Δήμου Ζηρού, ο πάτερ Ιωσήφ εκ μέρους της Εκκλησίας και εκ μέρους του χωριού οι Κώτσης Παύλος, Αθανασόπουλος Παναγιώτης και Ζήκος Βασίλειος.
Αυτό που ζητάμε από όλους σας είναι να ενημερώσετε όποιον δεν είναι μέλος της σελίδας ετούτης ή να τους κοινοποιήσετε την ανακοίνωση, ώστε να ενημερωθούν όσο γίνεται περισσότεροι.
Επίσης, επειδή πρόκειται να γίνει και μια έκθεση φωτογραφίας, σημαντικό είναι να ψάξει ο καθένας και η καθεμιά στο αρχείο του να βρει τυχόν παλιές φωτογραφίες που να απεικονίζουν την εκκλησία ή εκδηλώσεις στον περίβολό της, να τις φωτογραφίσει και να μας τις στείλει είτε εδώ με σχόλιο είτε με προσωπικό μήνυμα στα μέλη της Επιτροπής είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο (κάτι που πρέπει να γίνει έως τα τέλη Ιουνίου ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ώστε να προλάβουμε).
Σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες και συγκεκριμένες ημερομηνίες!"
Να ευχηθούμε στην Επιτροπή καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο της. Εξυπακούεται η συνεισφορά όλων μας σε ό,τι μπορεί ο καθένας και σε ό,τι ζητηθεί να προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: