Υλικά
για 4 -6 άτομα
Για
τα καφεδάκια500
γρ. χοιρινός κιμάς
2 αβγά
½ ποτήρι κρασί λευκό
4 φέτες φέτες ψωμί (2-3 ημερών)
1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ γλυκιά πάπρικα
2 αβγά
½ ποτήρι κρασί λευκό
4 φέτες φέτες ψωμί (2-3 ημερών)
1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ γλυκιά πάπρικα
2κ.σ
ηλιόσπορο
1κ.σ.ανηθο
1
κ. σ δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
200 γρ. κολοκυθάκια μετρια
αλάτι, πιπέρι
200 γρ. κολοκυθάκια μετρια
2
μικρές τομάτες
2-3
πατάτες μέτριες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
200 γρ.μπροκολο
φρέσκο χυμό λεμονιού
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
200 γρ.μπροκολο
φρέσκο χυμό λεμονιού
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
συνταγής
Βάζετε
όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ
και τα ζυμώνουμε καλά.
Σχηματίζετε
μικρά κεφτεδάκια διαμέτρου 2 εκ. και τα
αφήνετε σε ένα πιάτο.
Βράζετε
1 ½ lt νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και
ρίχνουμε το σκόρδο και τα λαχανικά να
βράσουν σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά,
κατόπιν προσθέστε τα κεφτεδάκια .
Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10
λεπτά. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και
ελαιόλαδο.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου