Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μπιφτέκια φούρνου


Υλικά για 5-6 άτομα
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμεικτο με χοιρινό
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες, τριμμένες
3 φέτες ψωμί, (την ψίχα μουσκεμένο σε λευκό κρασί )
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
1 κ. γλ. θρούμπι
αλάτι ,πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, και ρίχνετε το κρεμμύδι και τις ντομάτες.
Προσθέστε το ψωμί, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνετε καλά για αρκετή ώρα ώσπου να αφρατέψει το μείγμα.
Την ώρα που ζυμώνετε βρέχετε τα χέρια σας .
Αφήστε το μείγμα 20 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.Πλάθουμε 10-12 μπιφτέκια περίπου 100 γρμ έκαστο και τα τοποθετείτε πάνω σε λαδωμένη λαδόκολλα. Τα ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Σήμερα θα τα συνοδέψω με βραστά όσπρια και σέσκουλα ,αλλά εσείς μπορείτε να συνοδέψετε με πατάτες ,ρύζι, πουρέ ,σαλάτα κλπ.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: