Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Δελτίο Τύπου ΠΣΕ. ''Βίκος-Θύαμις:Χρονικό στις Εποχές ''.Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.





Το trailer της εκδήλωσης



«Βίκος-Θύαμις: Χρονικό στις Εποχές
Μια ωδή στην Ηπειρωτική ύπαιθρο και το περιβάλλον»
Προβολή Ηχοράματος του Βασίλη Λάππα
Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017,
Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15)
ώρα 19:00

Με ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός, την προβολή του Ηχοράματος «Βίκος-Θύαμις: Χρονικό στις Εποχές Μια ωδή στην ηπειρωτική ύπαιθρο και το περιβάλλον» του Βασίλη Λάππα, Φωτογράφου, Σκηνοθέτη και Παραγωγού Οπτικοακουστικών Πολυθεαμάτων, τιμά την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά, την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15) και ώρα 19:00 .

Το καλλιτεχνικό εγχείρημα του Βασίλη Λάππα, θα πλαισιωθεί με εισηγήσεις για το φυσικό περιβάλλον της Ηπείρου από τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κ. Γεώργιο Δόση και για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του ποταμού Καλαμά, γνωστού από την αρχαιότητα ως Θύαμη, από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά κ. Κωνσταντίνο Στεργίου.



Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις ανάδειξης ενός χρόνιου περιβαλλοντικού προβλήματος, εδώ και 40 χρόνια, που συνεχίζεται εξ αιτίας της αδιαφορίας και της αναποτελεσματικότητας των αρμόδιων φορέων, και κυρίως των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, να ανακόψουν τη ρύπανση του ποταμού Καλαμά. Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά ξεκινά ανάλογες δράσεις προκειμένου να επαναφέρει το θέμα και να ευαισθητοποιήσει ευρύτερα τους πολίτες.

Όπως σημειώνει ο καλλιτέχνης Βασίλης Λάππας για την αποτύπωση της ομορφιάς του ιδιαίτερου φυσικού τοπίου στην Ήπειρο «Η γραφή είναι δύσκολη, και δεν προσφέρεται για ερμηνείες πρόχειρες. Για να το νιώσεις πρέπει να το δεις, χρειάζεται ν` ανεβείς στις βουνοκορφές ν` αφήσεις το μάτι  να πλανηθεί, να καταδυθείς στα έγκατα τις ιστορίας, για ν` ανασύρεις απ` εκεί  θησαυρούς  αρίφνητους,  να σεργιανίσεις στα έρημα  καλντερίμια  των χωριών του, με συντροφιά  τις μνήμες των ανθρώπων, για να πιάσεις  τον παλμό  μιας εποχής  που  χάθηκε, χωρίς ελπίδα επιστροφής. Να περπατήσεις  και να σκαρφαλώσεις σε απόκρημνες πλαγιές της παρθένας φύσης , σπάνια απόλαυση στην εποχή μας. Ο Βίκος έχει πολλά μυστικά, και μόνο οι άνθρωποι που έγιναν ένα με  αυτόν τα γνωρίζουν. Το θέαμα είναι βέβαια δημιουργός συναισθημάτων σ` αυτή τη διαδρομή των αιώνων.»


Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Βασίλης Λάππας  γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Κουκλιοί του Νομού Ιωαννίνων και από μικρή ηλικία ασχολείται με τη φωτογραφία και περισσότερο με τη φωτογράφηση  των Ελληνικών τοπίων και τη σκηνοθεσία πολιτισμικών ντοκιμαντέρ.
Από το 1994, ο  Βασίλης Λάππας  διαθέτει  δικό του επαγγελματικό στούντιο  οπτικοαουστικών παρουσιάσεων και πελάτες του είναι πολλά γνωστά ονόματα του χώρου.
Φωτογραφίες και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες, όπως  «ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, DRIVE, BOSS, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΜΟΤΟ, ΧΡΗΜΑ ΤΡΙΤΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ», καθώς και στο διαδίκτυο, σε συνεργασία με την Ethnodata, και σε πολλά ακόμη…
Η εμπειρία του αυτή του έδωσε τη δυνατότητα από το Σεπτέμβριο του 2015, να είναι παραγωγός εκπομπής στο ιντερνετικό ραδιόφωνο klgallerywebradio.com και μέσα από την εκπομπή του «ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» να μας ταξιδεύει στα μέρη της Ελλάδας και στον πολιτισμό της, προάγοντας τον τουρισμό της χώρας μας.

Το γραφείο τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: