Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σούπα με κολοκύθα.


Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό ψίχα κίτρινης κολοκύθας
1 καρότο
2 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 λίτρο νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι γάλα
100γρμ. τυρί τριμμένο
1 λεμόνι
Μαϊντανό
200 γρμ. Κρουτόν
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε κατσαρόλα με το λάδι, σοτάρετε την κολοκύθα, το κρεμμύδι, το καρότο και τις πατάτες, όλα χοντροκομμένα, και σβήνετε με κρασί.
Προσθέτετε το νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα και το ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το γάλα και το τυρί και αφήνετε να σιγοβράσει για 2-3΄, ώσπου να λιώσει το τυρί.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το λεμόνι και ανακατεύετε. Γαρνίρετε κρουτον και σερβίρετε προαιρετικά σε μικρές κολοκύθες όπου πριν έχετε βράση σε άφθονο νερό με αλάτι για 10 λεπτά και κατόπιν την αδειάζετε συνοδέψτε και με τραγανό απακι η μπέικον.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: