Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Σπίρτζης: Τώρα υπόσχεται διόδια… δορυφορκά!


Οι υποσχέσεις του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, για... δίκαια διόδια, μοιάζουν πλέον με ανέκδοτο... Οι νέοι σταθμοί μπαίνουν σταδιακά σε λειτουργία και ο Υπουργός που μέχρι τώρα μιλούσε για αναλογικά διόδια προσεχώς, πλέον ανακάλυψε τα δορυφορικά τα οποία θα φέρει από το 2018!!!
Σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο κ. Σπίρτζης, υποστήριξε ότι «πρέπει άμεσα να τρέξει ο διαγωνισμός, να βγουν οι προδιαγραφές, να γίνει η απαραίτητη διαβούλευση. Και για να πρωτοτυπήσουμε σε σχέση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα, δε θέλουμε να κάνουμε ένα απλό σύστημα ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων, αλλά πάνω σε αυτό το σύστημα θέλουμε παράλληλα να φτιάξουμε και άλλες εφαρμογές για το χώρο των μεταφορών»!!!
Ποιες είναι οι πρωτοτυπίες;
Σύμφωνα με το παράδειγμα που ανέφερε ο Υπουργός, θα παρακολουθούνται τα επαγγελματικά αυτοκίνητα και οι νταλίκες ώστε να μην διέρχονται από παράδρομους!
Στο ίδιο σύστημα, επίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής γίνεται «ένα σχέδιο γύρω από τις οπτικές ίνες, που μπορούν να μπουν στους αυτοκινητοδρόμους και τα οφέλη, που μπορούν να έχουν οι χρήστες των αυτοκινητοδρόμων από το δίκτυο και τις εφαρμογές που θα γίνουν εκεί. Όπως επίσης και εφαρμογές GPS και GIS, που με την ευκαιρία μπορούν να κουμπώσουν, να ενταχθούν σε αυτό το σύστημα και να παρέχουν υπηρεσίες σε πολλές επαγγελματικές ομάδες επαγγελματιών οδηγών. Αυτό είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που έχουμε, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε»....
Όλα αυτά θα συμβούν εντός του 2018... Σε κάποιους μήνες δηλαδή κι είναι να αναρωτιέται κανείς, γιατί δαπανώνται τόσα χρήματα προκειμένου να εγκατασταθούν οι νέοι σταθμοί διοδίων, αν πρόκειται να καταργηθούν τόσο σύντομα!

http://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: