Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση συμπαράστασης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στους συμβασιούχους ΠΟΕ - ΟΤΑ.


Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να σταθούν, αγωνιστικά, στο πλευρό των συμβασιούχων των ΟΤΑ, που, μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους, παλεύουν για να μην απολυθούν, για το δικαίωμά τους σε μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Η πολιτική που εφαρμόζει για τους συμβασιούχους η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  κινείται στον «ντορό» των προηγούμενων κυβερνήσεων  του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ολες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, όταν προσλαμβάνουν συμβασιούχους τους εξαπατούν ψιθυρίζοντάς τους στο αυτί ότι «θα βρεθεί τρόπος να μείνουν στη δουλειά και μετά το τέλος της σύμβασης». Οσο εργάζονται, τους κρατούν πολιτικά ομήρους, υπό την διαρκή τρομοκρατική απειλή της απόλυσης, «προς άγραν ψήφων». Και στο τέλος, τους πετούν πάλι στην ανεργία, επικαλούμενοι την  ανάγκη των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων και το «δικαίωμα» κι άλλων ανέργων να βρουν έστω μια πρόσκαιρη δουλειά.

  Η κοροϊδία των συμβασιούχων συνεχίζεται και τώρα με τις κυβερνητικές υποσχέσεις  ότι «θα βρεθεί κάποια λύση» που συνοδεύονται με τις ορμήνιες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Την ίδια τακτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση στη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων, όταν μας καλούσε να φύγουμε από τα μπλόκα και θα ικανοποιήσει τα  αιτήματά μας, που ποτέ, όμως, δεν ικανοποίησε.
  Στο «παιχνίδι» της εξαπάτησης και του εκβιασμού των συμβασιούχων μετέχουν και οι δήμαρχοι, οι οποίοι κάνουν πως νοιάζονται, τάχα,  για την υγεία των δημοτών που«κινδυνεύει από τα αμάζευτα σκουπίδια», ενώ ευθύνες έχει και η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ , που επιμένει στην άρνησή της να εγγράφονται οι συμβασιούχοι  στα σωματεία – μέλη της και μόνο κάτω από τη πίεση του αγώνα υιοθέτησε το αίτημα για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, στεκόμενοι στο πλευρό των αγωνιζομένων  εργαζομένων των ΟΤΑ, παλεύουμε για να μην περάσει η καθαριότητα και άλλες δημοτικές υπηρεσίες στους ιδιώτες, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους, να κατασκευαστούν δημοτικά έργα και υποδομές  που θα βελτιώνουν τη ζωή του αγροτικού κόσμου στα χωριά.

Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων
26 Ιούνη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: