Ο Περιβαλλοντικός- Πολιτιστικός Σύλλογος π. Δήμου Θεσπρωτικού, σε συνεργασία με τηνΛέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (γραφεία Ηπείρου) και τοπικούς συλλόγους, προτίθεται ναπραγματοποιήσει φέτος το καλοκαίρι στο Θεσπρωτικό το πρώτο Συμπόσιο ΓαστρονομίαςΛάκκας Σουλίου με κύριους θεματικούς άξονες: -Διατροφή και υγεία -Παραδοσιακή διατροφή -Τοπικές συνταγέςΣτο Συμπόσιο – που υποστηρίζεται από τον συμπατριώτη μας Τάσο Τόλη, επίτιμοπρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος- θα υπάρχουν οι εξής ενότητες:1) επιστημονική προσέγγιση του θέματος: - πώς η διατροφή επηρεάζει την υγεία - μαγειρική πανηγυριών και γάμων, μια τέχνη που χάνεται - ποιότητα και οικολογία 2) λαογραφία: -διατροφικές συνήθειες και παραδοσιακή μαγειρική με προϊόντα της περιοχής (χόρτα,βότανα,ελιές, τυριά, κρέατα κ.λ.π.)3) μαγειρεύουμε όπως παλιά: - τοπικές γεύσεις - οι παλιότεροι μαγειρεύουν και μάς μαθαίνουν 4) διαγωνισμός πίτας (με έπαθλο) και παιχνίδι γεύσεων Κώστας Καραβίδας, Γ. Γραμματέας 5) παρουσίαση τοπικών πιάτων από Συλλόγους, Συνεταιρισμούς και νοικοκυρές Περιμένουμε την ανταπόκριση και την συνεργασία σας Ευχαριστούμε Για το Διοικητικό Συμβούλιο Νίκος Νικολάου, Πρόεδρος
Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017
Πρώτο συμπόσιο γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου στο Θεσπρωτικό
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου