Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Αποθρασύνονται οι ακραίοι κύκλοι της Αλβανίας… Με πορεία στα σύνορα οι Τσάμηδες τιμούν την… "γενοκτονία"!! !


Η πανηγυρική επανεκλογή Ράμα, αποθρασύνει όλα τα ακραία και εθνικιστικά στοιχεία της χώρας. Πρόκειται για τους κύκλους εκείνους που συστηματικά κρατούν στην επιφάνεια το θέμα των Τσάμηδων και ονειρεύονται Μεγάλη Αλβανία, από διαφορετική αφετηρία ο καθένας.
Η εκλογική αναμέτρηση απέδειξε αφενός ότι τα λεφτά από τις χασισοκαλλιέργειες ξοδεύτηκαν ασύστολα για την στήριξη του Σοσιαλιστικού κόμματος και αφετέρου έφερε στο προσκήνιο τη βαθιά παθογένεια στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική μειονότητα.
Το πιο επικίνδυνο όλων όμως, είναι ότι η Αλβανία βρίσκεται τώρα πιο κοντά από ποτέ, στην Τουρκία, η οποία διακαώς επιθυμούσε να αποκτήσει πρόσβαση στα Βαλκάνια.

Με δεδομένη την κατάσταση στα Σκόπια και το Κόσσοβο και την επανεκλογή Ράμα, τα πράγματα για τον Ερντογάν, δείχνουν ευκολότερα.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ο γνωστός πλέον ακραίος Ταχίρ Βέλιου, στρέφεται εναντίον του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, χαρακτηρίζοντας ντροπή για την Αλβανία την επανεκλογή του. Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν τον είχε στοχοποιήσει και πάλι και είχε εκτοξεύσει σειρά απειλών σε βάρος του.
Συνάμα, οι Τσάμηδες με τρεις βουλευτές στο νέο κοινοβούλιο, ετοιμάζονται να... τιμήσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τη γενοκτονία, με εκδηλώσεις και με πορεία που θα φτάσει μέχρι τα σύνορα της Θεσπρωτίας!

Ο Πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων Σπετίμ Ιντρίζ, ήδη έδωσε το σύνθημα μιλώντας για ελληνική θηριωδία με χιλιάδες αθώα θύματα και με δεκάδες χιλιάδες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την γη τους, αφήνοντας τα σπίτια τους, την περιουσία τους, τους τάφους των προγόνων τους!!!
«Ακόμη δεν έχουν περάσει τόσες δεκαετίες για να κλείσει η πληγή.. Το εθνικό μας ζήτημα παραμένει ανοιχτό. Το αίμα που χύθηκε και ο πόνος των προγόνων μας, μας γεμίζει ευθύνη ώστε να αποκαταστήσουμε την αδικία», αναφέρει!
Οι εκδηλώσεις των Τσάμηδων πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο με επίκεντρο την Κονίσπολη και ολοκληρώνονται με πορεία που φτάνει μέχρι τα ελληνικά σύνορα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: