Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Γ. Αμυράς: Τα όμορφα ποτάμια, όμορφα…βρωμίζουν


Ο ποταμός Καλαμάς, ο μεγαλύτερος της Ηπείρου, από ποτάμι της χαράς κινδυνεύει να μετατραπεί σε υγρή χωματερή των Ιωαννίνων. Αυτό επισημαίνει ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ο οποίος φέρνει στη βουλή το θέμα της ρύπανσης του ποταμού.
Χοιροστάσια, βουστάσια, ιχθυοτροφεία, μεταλλοβιομηχανίες, τυροκομεία, μονάδες παραγωγής ζωοτροφών, πλυντήρια, συνεργεία ρίχνουν ουσιαστικά τα απόβλητά τους στο ποτάμι.
Το ίδιο συμβαίνει με τα αστικά απόβλητα της πόλης των Ιωαννίνων, λόγω της ελλιπούς λειτουργίας του σταθμού βιολογικού καθαρισμού, αλλά και των παραποτάμιων χωριών και οικισμών.
Με ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Σταθάκη ζητά να μάθει αν το υπουργείο σκοπεύει να προβεί σε συστηματική, επιστημονική και αντικειμενική καταγραφή όλων όσων ρυπαίνουν και μολύνουν τον Καλαμά, δηλαδή όλους τους βιομηχανικούς, αστικούς και γεωργοκτηνοτροφικούς παράγοντες.
Τέλος ο Γιώργος Αμυράς προτείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να οργανώσει δράσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για την πληροφόρηση και δραστηριοποίηση των πολιτών που να διασφαλίζουν τη συνέχιση της ζωής στον τόπο καθώς και την ανάδειξη του Καλαμά σε βασικό και αναντικατάστατο παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: