Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Το μονοπάτι της Αρκούδας έγινε… ευρωπαϊκό! Πιστοποιήθηκε και κατατάσσεται στα κορυφαία!

Το μονοπάτι της Αρκούδας έγινε... ευρωπαϊκό!!! Πιστοποιήθηκε και εντάχθηκε στη λίστα των καλύτερων ευρωπαϊκών μονοπατιών. Πλέον και επίσημα, αφού η διαδικασία αυτή είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο.
Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή διάκριση, της οποίας έχουν τύχει μόλις 15 διαδρομές σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και άλλες δύο ελληνικές: το Μονοπάτι της Άνδρου και το Μονοπάτι του Μαινάλου στην Αρκαδία.
arkouda m1
Το πεζοπορικό μονοπάτι συνολικού μήκους 40 χιλιομέτρων, στην καρδιά της Πίνδου, ανοίγει και επίσημα. Το βράδυ του Σαββάτου, μία δύσκολη και επίπονη προσπάθεια ολοκληρώθηκε καθώς στο Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας έγινε η απονομή της πιστοποίησης Leading Quality Trails-Best of Europe από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Πεζοπορικής Ομοσπονδίας Lis Nielsen..
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής κι άλλοι.
arkouda m3
arkouda m4
Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία και ανάδειξη του μονοπατιού είχε ο Αθλητικός Σύλλογος Μετσόβου, ενώ την χρηματοδότηση του εγχειρήματος έχει αναλάβει ο Δήμος Μετσόβου. Η αρχική ιδέα ήταν η χάραξη διαδρομής αγώνα ορεινού τρεξίματος. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς αλλά και με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ξεκίνησε η διαδικασία για την πιστοποίηση του πεζοπορικού μονοπατιού. Ένα από τα βασικά κριτήρια για την απόκτηση της πιστοποίησης ήταν η πολύ καλή σηματοδότηση του μονοπατιού.
arkouda m6
Στόχος του όλου εγχειρήματος είναι το Ursa Trail του Μετσόβου να γίνει εναλλακτικός τουριστικός προορισμός. Στο μέλλον, θα αποτελεί μέρος της διαδρομής του «Epirus Trail», που σχεδιάζεται ήδη από την αναπτυξιακή εταιρεία «Ήπειρος» , και θα έχει μήκος 300 χιλιόμετρα.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που φέρνει την Ήπειρο στο επίκεντρο του πεζοπορικού τουρισμού και με σφραγίδα Ευρώπης!
arkouda m5

Δεν υπάρχουν σχόλια: