Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη με το Αρδευτικό Αμμοτόπου της Π.Ε. Άρτας


Με απόφαση που υπέγραψε τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλεξ. Χαρίτσης, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, (ΣΑΕ 030 της Περιφέρειας Ηπείρου) το Αρδευτικό Έργο του Κάμπου Αμμότοπου στη θέση "Μπούφος" του Δήμου Αρταίων με το ποσό του 1.200.000 ευρώ.
Η ένταξη του έργου στο Π.Δ.Ε. , ήταν ο μοναδικός τρόπος για την υλοποίηση του, καθώς όπως αναλύθηκε σε συνεργασία του Περιφερειάρχη με τους εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής κ. κ. Βαγγέλη Σκανδάλη- Χρήστο Γκόγκα, αυτό δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Μετά από επιτόπια επίσκεψη του Περιφερειάρχη, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθά και τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Ι. Κατέρη, υποβλήθηκε αίτημα στον Αναπληρωτή Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο έγινε δεκτό καθώς είχε τη σύμφωνη γνώμη της Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ολ. Γεροβασίλη, των τοπικών βουλευτών και βεβαίως του Δήμου Αρταίων, ο οποίος είχε εκπονήσει τη μελέτη. Μετά την απόφαση χρηματοδότησης του έργου, ο Περιφερειάρχης έδωσε ήδη εντολή στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να επικαιροποιήσουν τη μελέτη, ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή του.

"Η ένταξη του έργου στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου, είναι μια θετική κατάληξη, απόρροια της συνεργασίας που υπήρξε σε όλα τα επίπεδα", δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι με την υλοποίησή του θα μπορέσουν να αρδευτούν περί τα 650 στρέμματα γης, δίνοντας ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. "Θέλω να συγχαρώ τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους κ. κ. Σκανδάλη και Γκόγκα για τη συνεργασία που είχαμε, να ευχαριστήσω την Υπουργό κ.Ο. Γεροβασίλη, το Δήμο Αρταίων, βουλευτές και τοπικούς φορείς για τη συμβολή τους και βέβαια τον Αν. Υπουργό κ. Αλεξ. Χαρίτση, ο οποίος ανταποκρίθηκε με ταχύτητα στο αίτημά μας. Τώρα πλέον ξεκινά το δεύτερο στάδιο της προσπάθειας, που είναι η προετοιμασία της δημοπράτησης του έργου, που ευελπιστώ να γίνει πολύ σύντομα", κατέληξε ο Περιφερειάρχης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: