Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Επισήμως από αύριο στην κυκλοφορία το τμήμα Γέφυρα-Κλόκοβα της Ιόνιας Οδού


Η Νέα Οδός ανακοινώνει πως την Πέμπτη 1η Ιουνίου, θα παραδοθεί σε κυκλοφορία το υπολειπόμενο νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού και θα ολοκληρωθεί η σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».....

Το νέο υπό παράδοση τμήμα, συνολικού μήκους 6,5 χιλιομέτρων, ξεκινά από το σημείο σύνδεσης με τη Γέφυρα στο Αντίρριο και καταλήγει στην είσοδο της σήραγγας της Κλόκοβας. Στο εν λόγω τμήμα περιλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά όπως ο Ανισόπεδος Κόμβος Αντιρρίου, καθώς και η σήραγγα της Μακύνειας, μια σήραγγα διπλού κλάδου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συνολικού μήκους 500 μέτρων.
Με την παράδοση αυτού του τμήματος, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο τμήμα 102 χιλιομέτρων, ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος. Επιπλέον, η διαδρομή από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώνεται στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού. Υπενθυμίζουμε πως σε κυκλοφορία βρίσκεται επίσης και το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από Σελλάδες Άρτας έως Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ.
Πλέον, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, θα διαρκεί λίγο περισσότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου , η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.
Υπενθυμίζουμε πως μέχρι την παράδοση του νέου τμήματος την Πέμπτη και την άρση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κυκλοφορία διεξάγεται από την υφιστάμενη Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων με περιπορεία του όρους Κλόκοβα, μέχρι το ύψος της Καλαβρούζας, όπου μέσω προσωρινού κυκλικού κόμβου δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς να εισέλθουν στα εν λειτουργία τμήματα της Ιόνιας Οδού. Την Πέμπτη η παράδοση θα γίνει σε δυο φάσεις. Αρχικά, θα δοθεί σε κυκλοφορία το ρεύμα με κατεύθυνση προς Αντίρριο προκειμένου να εκτελεσθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες (τροποποίηση σήμανσης, αποκλεισμός προσωρινών εισόδων, διαγραμμίσεις  κλπ), ενώ περί το μεσημέρι θα δοθεί σε κυκλοφορία και το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι οδηγοί μπορούν να καλούν την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Ιόνιας Οδού στο 2641 306 306.
Κλείνοντας, να επισημάνουμε ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών έχουν ληφθεί, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη  σχετική σήμανση και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: