Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” επέστρεψε και με τη ‘βούλα’ στον Δήμο Ζηρού





Μετά από πολύμηνη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και του ΤΕΘΑ, ο κύκλος των εργασιών σε τεχνικό επίπεδο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και από σήμερα το πρώην στρατόπεδο “Πετροπουλάκη” επέστρεψε και πάλι στους κατοίκους της Φιλιππιάδας και στον Δήμο Ζηρού. Το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου στο δημοτικό κατάστημα Φιλιππιάδας, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων του Τύπου και εκπροσώπων του Ταμείου Στρατού υπογράφηκε η συμβολαιογραφική πράξη επιστροφής της κυριότητας της έκτασης του πρώην στρατοπέδου στον Δήμο Ζηρού, οποίος αποτελεί τον διάδοχο, μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, του πρώην Δήμου Φιλιππιάδας από τον οποίο και είχε γίνει η παραχώρηση. Το συμβόλαιο συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος και ο αξιωματικός Στρατού κ. Κονδύλης Αντώνιος.

Καλαντζής: “Είμαστε ικανοποιημένοι από την επιστροφή του χώρου και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα”

Ο Δήμαρχος Ζηρού, κ. Καλαντζής, εμφανώς ικανοποιημένος από την ευόδωση των ενεργειών και την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης, σημείωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επισημοποιείται με τη μορφή συμβολαιογραφικής πράξης η επιστροφή της κυριότητας της έκτασης του πρώην στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” στο Δήμο και στους κατοίκους της Φιλιππιάδας, έπειτα από μισό και πλέον αιώνα.
Να υπενθυμίσω ότι ο χώρος είχε παραχωρηθεί από τον πρώην Δήμο Φιλιππιάδας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη λειτουργία στρατοπέδου σε δύο στάδια. Το πρώτο το 1961 με την παραχώρηση 40 στρεμμάτων και τον Μάρτιο του 1967 με την παραχώρηση άλλων 78 στρεμμάτων.
Σήμερα και μετά από κάποιες απαλλοτριώσεις για τις ανάγκες διαπλάτυνσης δρόμων κλπ. το μέγεθος της έκτασης είναι περίπου 110 στρέμματα. Όπως γνωρίζετε ο χώρος του πρώην στρατοπέδου “Πετροπουλάκη’ βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κομβικά σημεία και μέσα από την αξιοποίησή του θα επιδιώξουμε να το μετατρέψουμε σε ένα από τα ομορφότερα και πιο ζωντανά σημεία όχι μόνο για την πόλη της Φιλιππιάδας αλλά και ολόκληρου του Δήμου Ζηρού, ακόμη και για ολόκληρη την Ήπειρο.
Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη για την οποία θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα στελέχη του ΤΕΘΑ, το νομικό σύμβουλο του Δήμου μας τον κ. Τούση και όλους όσοι συνέδραμαν για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.
Τώρα καλούμε την Πολιτεία να βαδίσουμε από κοινού στα επόμενα βήματα, που είναι η μετεγκατάσταση των προσφύγων, ώστε να κλείσει η δομή και να προχωρήσει η αξιοποίηση του χώρου.
Έτσι θα ολοκληρωθεί στο ακέραιο η επιστροφή της έκτασης στον Δήμο και στην τοπική κοινωνία.
Να σημειωθεί τέλος, ότι όσον αφορά την αξιοποίηση του χώρου έχουν δοθεί κατευθύνσεις στις υπηρεσίες του Δήμου και έχει ήδη εκπονηθεί προμελέτη”.



Δεν υπάρχουν σχόλια: