Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση του Δήμου Ζηρού για καθαρισμό οικοπέδων


Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012/Β’ - Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών), οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται στη λήψη μέτρων για την αποφυγή και αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, Τοπικών Κοινοτήτων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, οφείλουν να προβούν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, όπως και στην απομάκρυνση κλαδιών τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων υλικών ή αντικειμένων που μπορούν να αποτελέσουν αιτία ανάφλεξης και πρόκλησης πυρκαγιάς ή να συμβάλλουν στην ταχεία επέκτασή της.
Υπενθυμίζεται και υπογραμμίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς καθώς και η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων−σπίρτων και άλλων ανάλογων υλών καθ' όλη την αντιπυρική περίοδο που εκτείνεται από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις παραπάνω υποχρεώσεις, ισχύουν και εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: