Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Βραδιά jazz στη Φιλιππιάδα την Κυριακή 28 Μαΐου


Βραδιά jazz για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται από τον Δήμο Ζηρού στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Jazz Φέστιβαλ Πρέβεζας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 9 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Φιλιππιάδας με την είσοδο για το κοινό να είναι ελεύθερη.
Μουσική Jazz θα παίξει το συγκρότημα του ξεχωριστού στο είδος Νιγηριανού Adedeji, το οποίο πλαισιώνουν οι εξής καλλιτέχνες: Βαγγέλης Στεφανόπουλος (Keys/Vocals), Παναγιώτης Κωστόπουλος (Drums), 'Αγγελος Πολυχρόνου (Percussions), Yoel Soto (Bass/Vocal)

Ποιος είναι ο ADETEYO ADEDEJI

Ο Adedeji είναι ένας παραγωγικός τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Λάγος, στη Δυτική Αφρική.

Η μουσική Adedeji είναι ένα μίγμα παραδοσιακής αφρικανικής μουσικής με το σύγχρονο ήχο της τζαζ, funk και soul μουσικής, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που είναι ρυθμικά και τεχνικά περίπλοκη, αρμονικά πλούσιο και μελωδικά συναρπαστικό. Εμφανείς οι επιρροές του George Benson, Wes Montgomery, Charlie Parker, Κing Sunny Ade, και Fela Kuti.

Mετά το ντεμπούτο άλμπουμ του « Ajo» ο Adedeji έχει κυκλοφορήσει ένα νέο single COP. Ένα τραγούδι που έρχεται από την προσωπική του εμπειρία, σαν ταξιδιώτης και μουσικός και αγγίζει το ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, αντιμετωπίζοντας τους λόγους για τους οποίους κάποιος αφήνει τη χώρα του, καθώς και τι έχει να αντιμετωπίσει στα σύνορα, τα αεροδρόμια και τελικά στο εξωτερικό.

Η μουσική βρήκε το δρόμο της μέσα στην καρδιά του Adedeji κατά την παιδική ηλικία των 5 ετών, όταν εντάχθηκε στη χορωδία της εκκλησίας, και από την ηλικία των 10, όταν ήταν επικεφαλής της χορωδίας αν και ήταν σε μεγάλο βαθμό αυτοδίδακτος. Αργότερα, εργάστηκε ως τραγουδιστής καθώς επίσης και στις παραγωγές τοπικών καλλιτεχνών στη Νιγηρία. Μέχρι τη στιγμή που έγινε 18 ετών, η φωνή του ακουγόταν σε όλη τη Νιγηρία, στα ραδιοφωνικά jingles και αγγελίες.

Σπούδασε μουσική τεχνολογία στο Πολυτεχνείο Ibadan για δύο χρόνια, και δημιουργική τέχνη στο Πανεπιστήμιο του Λάγος. Έχει πτυχίο από το London College of Music και είναι απόφοιτος της τζαζ κιθάρας / φωνητικά στο Prince Claus Ωδείο, Κάτω Χώρες, όπου κέρδισε το VNO NCW Noord Βραβείο Talent 2012.

Το 2007 ο Adedeji εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου εμφανίζεται σχεδόν κάθε βράδυ ως τραγουδιστής και κιθαρίστας συμμετέχοντας σε διάφορα projects και album.
Τα τελευταία χρόνια κινείται μεταξύ της Νιγηρίας και της Ελλάδας, καθώς και σε περιοδείες σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική.

Στο μουσικό βιογραφικό του περιλαμβάνεται η συμμετοχή στην ορχήστρα ΝΝΟ, Lionel Loueke, JD Walter, Femi Temowo, Gene Jackson, Hind, Ruben Hein, Lagbaja, Ayo Μπανκολέ, Steve Rhodes Orchestra, Salvador Shango και πολλά άλλα. Ο ίδιος συμμετέχει στο άλμπουμ του Mc Yinka Alana, στο άλμπουμ του Γιάννη Κασσέτα Funk Abyss.
Ο Adedeji έχει εμφανιστεί σε γνωστά φεστιβάλ και εκδηλώσεις όπως η World Music Day 2006/2009 (Ελλάδα), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα), African Art Fest (Μαδρίτη), Sing Out Gospel Concerts σειρά sυναυλιών σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, Gideon Festival (Netherlands), Swinging in Groningen Netherlands, Kalamata Jazz Festival (Greece), Amsterdam Gospel Festival, Stukafest (Groningen, Netherlands), Enclave de Agua Festival (Soria, Spain),jazzablanca and Tanjazz festival Morocco, Naijazz Festival , Bayelsa jazz Festival Nigeria για να αναφέρουμε μερικές..

Δεν υπάρχουν σχόλια: