Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Το ΚΕΑΔ στις αλβανικές εκλογές της 25ης Ιουνίου





Δεδομένων των συνθηκών όπως διαμορφώθηκαν τόσο λόγω της συμφωνίας τελευταίας στιγμής για διεξαγωγή εκλογών με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης όσο και των περαιτέρω επιβαρυντικών για τα μικρά πολιτικά σχήματα τροποποιήσεων της τελευταίας στιγμής, του Εκλογικού Νόμου το ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) οδηγήθηκε στην σχεδόν μόνη πολιτική διέξοδο για τη διασφάλιση της κοινοβουλευτικής του παρουσίας.
Βάση και της συνέπειας στη σχέση του Δημοκρατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να αποκαταστήσει τα μικρότερα κόμματα που συμμετείχαν στην αποχή απ’ τις προεκλογικές νομικές διαδικασίες για μεγάλο διάστημα, με την αξίωση βέβαια των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, το ΚΕΑΔ αποφάσισε προεκλογική σύμπραξη με το ΔΚ.
Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες συμπεριλήφθηκε στο συνδυασμό του ΔΚ στην εκλογική Περιφέρεια Αυλώνας στην τρίτη θέση που κρίνεται εκλόγιμη από κάθε ενδεχόμενο αποτέλεσμα. Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Κορυτσά και πρώην βουλευτής κ. Γρηγόρης Καραμέλιος στην έκτη θέση του εκεί συνδυασμού που θεωρείται τιμητική και διατηρεί την προοπτική σε άλλες συγκυρίες.
Με τα δεδομένα αυτά το ΚΕΑΔ θα είναι στη Βουλή ως ένα βασικό εργαλείο για τη διαιώνιση της πολιτικής του παρουσίας στα πράγματα τόσο της ΕΕΜ όσο και της Αλβανίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα στελέχη του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατ επέκταση η εξέλιξη αυτή με την τοποθέτηση του Ντούλε σε σίγουρη εκλόγιμη θέση έχουν δημιουργήσει θετικό κλίμα, κρίνεται η καλύτερη δυνατή εξέλιξη στο αδιέξοδο που διαφαίνονταν προ ολίγων ημερών για την επιβίωση της αυτόνομης πολιτικής έκφρασης της ΕΕΜ και είναι ουσιαστικό επιχείρημα για την εντατικοποίηση της πολιτικής τους προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: