Υλικά
για 6 άτομα
1
κιλό καρέ αρνιού κομμένο μερίδες
2
φλ.τζ.ρύζι καστανό
2
κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
4
σκελίδες σκόρδο
1
κλωναράκι δενδρολίβανο
1
ματσάκι θυμάρι
1
ποτήρι κρασί λευκό
2
κ. σ. βούτυρο
4
κ. σ. ελαιολαδο
1πιπερια
κίτρινη
1
πιπεριά κόκκινη
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
συνταγής
Προθερμαίνετε
τον φούρνο γκριλ στους 180°C. Aλατοπιπερώνετε
το κρέας και πασπαλίζετε με τα μυρωδικα
. Σοτάρετε καλά το κρέας με το ελαιόλαδο
μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το κρεμμύδι,
το σκόρδο και τη δάφνη και σοτάρουμε
για 4 λεπτά, ανακατεύοντας .
Σβήνετε
με το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζετε
το κρέας σε ταψί με 2 φλιτζάνια νερό, το
κρεμμύδι και τα υγρά του. Σκεπάζουμε με
λαδόχαρτο βρεγμένο. Ψήστε για 30-35 λεπτά.
Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και ρίχνουμε
βούτυρο, ρύζι, και 2 φλιτζάνια νερό.
Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο ανοιχτό
και ψήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας
ενδιάμεσα.
Σερβίρετε
γαρνίροντας με τις σοταρισμένες πιπεριές
και προαιρετικά με γιαούρτι και δυόσμο.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου