Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Από Ιούνιο πληρωμή β’ δόσης για Νέους Αγρότες του 2014


Διάρκειας ενός μήνα θα είναι τα μαθήματα κατάρτισης για τους Νέους Αγρότες του 2014, τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκίνησαν ήδη σε ορισμένες Περιφερειακές Ενότητες. Μετά το τέλος των μαθημάτων, δηλαδή από τον Ιούνιο και έπειτα, οι Νέοι Αγρότες θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση για τη δεύτερη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης.

Τα προγράμματα υλοποιούνται από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, αφορούν τη Φυτική, Ζωική και Μικτή παραγωγική κατεύθυνση της εκμετάλλευσης των καταρτιζόμενων, περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και έχουν διάρκεια 150 ωρών, ενώ συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Μάλιστα κατά την έναρξη των μαθημάτων ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης παρευρέθηκε στις 12 Μαΐου στα δύο πρώτα τμήματα κατάρτισης Νέων Γεωργών που πραγματοποιήθηκαν στο Βέλο Κορινθίας για τις θεματικές ενότητες «Αμπελουργία», «Ελαιοκομία».
Το Δελτίο τύπου του υπουργείου αναφέρει τα εξής:
Ξεκίνησαν τα προγράμματα κατάρτισης των Νέων Γεωργών
Ξεκίνησαν στις 5/5/2017 τα προγράμματα κατάρτισης των Νέων Γεωργών δικαιούχων της 2ης Προκήρυξης του ΜΕΤΡΟΥ 112 «Ενισχύσεις για Νέους Γεωργούς», στο πλαίσιο της Δράσης: 01.1.1: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Μέτρου 01 του ΠΑΑ 2014-2020. Η δράση στοχεύει στην επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων για νέους γεωργούς, έτσι ώστε να τους δοθούν οι απαραίτητες γνώσεις και προσόντα για να γίνουν επιχειρηματίες αγρότες οι οποίοι συνειδητά θα αποφασίζουν για τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.
Τα προγράμματα υλοποιούνται από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, αφορούν τη Φυτική, Ζωική και Μικτή παραγωγική κατεύθυνση της εκμετάλλευσης των καταρτιζόμενων, περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και έχουν διάρκεια 150 ωρών, ενώ συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Κατά την έναρξη των μαθημάτων ο Γενικός Γραμματέας  Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ Χαράλαμπος Κασίμης παρευρέθηκε στις 12 Μαΐου στα δύο πρώτα τμήματα κατάρτισης Νέων Γεωργών που πραγματοποιήθηκαν στο Βέλο Κορινθίας για τις θεματικές ενότητες «Αμπελουργία» και «Ελαιοκομία».
Ο γενικός γραμματέας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Νέους Αγρότες, να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους και να αναφερθεί στα Μέτρα  του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που πρόκειται να  προκηρυχτούν μέχρι το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: