Τρίτη 30 Μαΐου 2017

15 χρόνια Preveza jazz festival και ...το ταξίδι συνεχίζεται





Με επιτυχία και με μόνο ¨μελανό¨ σημείο τον καιρό ο οποίος δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων σε εξωτερικό χώρο, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 28 Μαϊου 2017, το 15ο Preveza jazz festival.
Η έναρξη του festival έγινε το βράδυ της Παρασκευής στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου και μάλιστα “ σημαδεύτηκε” με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές στην Πρέβεζα.
Χαιρετισμό στην έναρξη της βραδυάς απηύθυναν ο διευθυντής του festival Γιώργος Μήτσιος και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Ελευθερία Αγγέλη.
Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας έδωσε το έναυσμα για την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων στις οποίες συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες από αρκετές χώρες της Ευρώπης.


Τα φετεινά 15α γενέθλια της διοργάνωσης (η οποία ξεκίνησε το 2003) ήταν ξεχωριστά και όπως τονίστηκε είναι ένα γεγονός που προσφέρει στον πολιτισμό, στην επικοινωνία και την εξωστρέφεια.

Μάλιστα η φετεινή διοργάνωση αποτελεί προάγγελο της μεγάλης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης με τον Βιμ Μέρτενς ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο του “Ψήγματα αλήθειας” εμπνευσμένο από την συναυλία που έδωσε το καλοκαίρι του 2015 στο Μνημείο του Αυγούστου.


Πηγή:Εφημερίδα Βήμα της Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: