Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Φιλέτα κοτόπουλου πανέ ψημένα στο φούρνο.


Υλικά για 5 άτομα
5 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
200 γρ. κράκερ τριμμένα στο μούλτι
100 γρ. κεφαλογραβιερα τριμμένη
100 ml ελαιόλαδο
2 κ. σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης
4 κ. σ. μουστάρδα
4 κουτ. σούπας νερό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο,μοσχοκαρυδο


Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Σε ένα μπολ ανακατεψτε τα κράκερ, το μισό λάδι, την παρμεζάνα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο ,μοσχοκαρυδο .

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεψτε το υπόλοιπο λάδι με το νερό, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
Βουτάτε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα της μουστάρδας και μετά τα πανάρετε στο μείγμα με τα κράκερ.Βάλτε τα φιλέτα σε ένα ταψί και τα ψήνετε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρετε τα φιλέτα συνοδεύοντάς τα με φρεσκια σαλάτα.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: