Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Οι εορτές του Σουλίου με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας την Κυριακή 28 Μαΐου!


*Ο εφετινός εορτασμός ας γίνει σημείο εκκίνησης για τη συντήρηση, αναπαλαίωση και ανάδειξη του ιστορικού χώρου...
*Σημαντική η έκθεση με τίτλο «Σουλιωτών Κειμήλια Ελευθερίας»...

Η επέτειος του Σουλίου θα εορταστεί φέτος την Κυριακή 27 Μαΐου με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο εορτασμός αυτός ας γίνει σημείο εκκίνησης συντήρησης, αναπαλαίωσης και ανάδειξης του ιστορικού χώρου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που ανακοίνωσε ο δήμος Παραμυθιάς:

*7:00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό ναό αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας  Τίτου. * 10:15 π.μ. Άφιξη και υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στον παλαιοχριστιανικό ναό αγίου Δονάτου και δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. *10:45 π.μ. Μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο - Τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων- Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας- Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας - Αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου *11:35 π.μ. Μετάβαση στο χώρο του Βουλευτηρίου -  Υποδοχή των επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου. *12:00 Επιμνημόσυνη δέηση-Προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών-Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Σουλίου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο - Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος - Χαιρετισμός από την Δήμαρχο Σουλίου - Απονομές μεταλλείων στους δρομείς του 6ου ορεινού αγώναα δρόμου θυσίας Σουλιωτών- Παραδοσιακοί εθνικοί χοροί -Έκθεση με τίτλο «Σουλιωτών Κειμήλια Ελευθερίας», που αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός.

Θα προηγηθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στην Παραμυθιά: Ποδηλατικός αγώνας από μαθητές του Δήμου Σουλίου (19.30 μ.μ.) και παρουσίαση βιβλίου με τίτλο "Μαύρο Φυλαχτό" του συγγραφέα Ευάγγελου Μπέκα  (20.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο "Καρκαμίσι"). Το Σάββατο 27 Μαΐου δημοτικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου, αλλά και από διάφορες περιοχές της Ελλάδος (20.00 μ.μ.)



Δεν υπάρχουν σχόλια: