Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

''Το πολιτιστικό αντίδοτο στη χρεοκοπία''. Του Ηπειρώτη συγγραφέα Λαοκράτη Βάσση. Παρουσίαση τη Δευτέρα 15 Μαϊου 2017, ώρα 19.30', στη ''Στοά του Βιβλίου'', αίθουσα Λόγου, Πεσματζόγλου 5, Ομόνοια.Οι Εκδόσεις ''Ταξιδευτής'' παρουσιάζουν το βιβλίο ''Το πολιτικό αντίδοτο στη χρεοκοπία", του Ηπειρώτη συγγραφέα Λαοκράτη Βάση, τη Δευτέρα 15 Μαϊου 2017, ώρα 19.30', στη  ''Στοά του Βιβλίου'', αίθουσα Λόγου, Πεσματζόγλου 5, Ομόνοια. 

Ομιλητές:
  • Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος,
  • Λαοκράτης Βάσσης, συγγραφέας.
  • Την εκδήλωση θα ανοίξει ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος.
Σε τούτο το οριακό για τον Τόπο μας σταυροδρόμι των δίσεκτων καιρών μας, η βαθύτερη λογική του πολιτιστικού αντίδοτου στη Χρεοκοπία σηματοδοτεί τη ζητούμενη πολιτική πολιτισμού, που θα μας βγάλει στην ανοιχτή δημοσιά της ιστορίας μας.
Με το πολιτιστικό αντίδοτο να νοείται ως απόσταγμα της αξιακής παρακαταθήκης της μεγάλης ακολουθίας των αιώνων πολιτισμού του Ελληνισμού.
Φωτίζοντας τη δύσκολη ανηφοριά του μετα-μνημονιακού μας μέλλοντος και διεμβολίζοντας το παγιδευτικό δίπολο: του νοσηρού ελληνοκεντρισμού, όπου επωάζεται η εθνικιστική αφροσύνη, και του νοσηρού ελληνοκεντρισμού, όπου επωάζεται η νεοταξική α-τοπία (αποεθνοποίηση).
Στοά του Βιβλίου: Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο Αθήνα 10564

Τηλέφωνα: 2103253989 2103244538


Λαοκράτης Βάσσης

Ο Λαοκράτης Βάσσης γεννήθηκε στο Ριζοβούνι Πρεβέζης το Μάρτιο του 1945. Είναι δάσκαλος (πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων) και νεοελληνιστής φιλόλογος (πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων). Είναι πρόεδρος της Εταιρείας Παιδείας και Πολιτισμού "Εντελέχεια". Είναι επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης". Διετέλεσε μέλος του Ε.Σ.Ρ. (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) και Διευθυντής Σπουδών των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα (Βάρη Αττικής). Άρθρα και βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως "Αυγή", "Ελευθεροτυπία", "Καθημερινή", "Αντί", "Άρδην", "Το Παρόν". Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε ημερίδες και συνέδρια για θέματα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και σύγχρονου γενικότερα προβληματισμού.


Τίτλοι βιβλίων του.
(2017) Το πολιτιστικό αντίδοτο στη χρεοκοπία, Ταξιδευτής
(2015) Ανοιχτή συζήτηση: Το πολιτιστικό μας "αλφαβητάρι", Ταξιδευτής
(2011) Η χρεοκοπία της μεταπολίτευσης, Ταξιδευτής
(2008) Αναζητήσεις πολιτιστικής πολιτικής, Ταξιδευτής
(2008) Κριτική και πολιτική περιδιάβαση, Ταξιδευτής
(2005) Ανοιχτή συζήτηση, Ταξιδευτής
(2004) Πολιτιστικά και άλλα, Ταξιδευτής
(1998) Έκθεση ιδεών: Δεκατρείς ενότητες σύγχρονου προβληματισμού, Δωρικός
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2006) Παράδοση και εκσυγχρονισμός στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, Ταξιδευτής [κείμενα, επιμέλεια]
(2002) Το κυπριακό ζήτημα, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Κριτικογραφία

Ήθος ζωής και ήθος γραφής [Ηλίας Στάβερης, Δέκα χρόνια στον αστερισμό της βίας], Περιοδικό "ΑΝΤΙ", 18.1.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: