Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Στασιμότητα και αδιαφορία για την παραλία Κυανή Ακτή Πρέβεζας. Αλλά η γαλάζια σημαία κυματίζει περήφανη



Στασιμότητα, αδιαφορία και πλήρης απαξίωση για την ανάπλαση της Κυανής Ακτής τόσο από την Δημοτική Αρχή Πρέβεζας όσο και από την μείζονα και ελάσσονα Αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εδώ και έξι μήνες δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το έργο, για την πορεία του, για τα προβλήματα αλλά και κανένα ενδιαφέρον από την Αντιπολίτευση να μάθει τι συμβαίνει.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το έργο έχει παγώσει, η εργολαβία δεν έχει σταματήσει ακόμη αλλά οι ημερομηνίες στενεύουν λόγω ΕΣΠΑ.
Κάποιοι προσπαθούν να συνεχιστεί το έργο όπως όπως, δηλαδή με το σύνολο των παρανομιών που υπάρχουν. Οι αρμόδιοι Φορείς που θα πρέπει να βάλουν το κεφάλι τους στον «τορβά» εάν βάλουν την υπογραφή τους δεν δέχονται. Ακόμη και πολιτικές παρεμβάσεις φαίνεται ότι υπάρχουν, χωρίς όμως ωστόσο να υπάρχει η παραμικρή ανταπόκριση.
Πριν λίγες μέρες συνεδρίασε στο Εργατικό Κέντρο η Επιτροπή πολιτών για την Κυανή Ακτή και αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στην αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Ελ. Κουντουρά η οποία έχει την αρμοδιότητα του ΕΟΤ, ενώ θα αποστείλουν επιστολή και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι παρεμβάσεις των πολιτών και του επικεφαλής Κώστα Λογοθέτη περισώνουν την Κυανή Ακτή. Οι πολίτες ασκούν πιέσεις ώστε να επέλθει λύση στο πρόβλημα πάντα σύμφωνα με το νόμο και όχι όπως συμφέρει ορισμένους για να φύγει από πάνω τους το πρόβλημα.


Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιαννουλάτος είναι άφαντος ή τουλάχιστον λειτουργεί χωρίς να ενημερώνει τα μέσα ενημέρωσης και τους πολίτες.
Δεν γνωρίζουμε εάν η Δημοτική Αρχή έχει αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και εάν έχει καταλάβει την  ευθύνη που υπάρχει για το γεγονός ότι η Κυανή Ακτή βραβεύτηκε με γαλάζια σημαία. Δεν χρειάζεται  να θυμίσουμε το παρελθόν, όταν χάσαμε τη γαλάζια σημαία για τους γνωστούς λόγους.
Μεταξύ των 20 Προϋποθέσεων για να λάβει μια παραλία γαλάζια σημαία βέβαια υπάρχουν και  «Επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης», «ασφαλής δίοδος για άτομα με ειδικές ανάγκες», αποδυτήρια. 
Εάν μας επισκεφθεί κλιμάκιο για έλεγχο της Κυανής Ακτής και  δει αυτό το μπάχαλο που επικρατεί, θα παραμείνει η γαλάζια σημαία ή όχι;
Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τις γαλάζιες σημαίες Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Κορωναίος, σε δηλώσεις του στην Τ.Φ. διαβεβαίωσε πως η γαλάζια σημαία δεν πρόκειται να αφαιρεθεί λόγω της εικόνας που παρουσιάζει σήμερα. Όσον αφορά τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για να διατηρήσει μια παραλία τη γαλάζια σημαία,  όπως αποδυτήρια και τουαλέτες, ανέφερε πως από τη στιγμή που υπάρχει το cafe bar της Κυανής και διαθέτει τουαλέτες, δεν  υπάρχει πρόβλημα.
Όπως καταλαβαίνουμε, οι λουόμενοι  της Κυανής Ακτής για να φορέσουν το μαγιό τους ή για την σωματική τους ανάγκη θα χρησιμοποιούν το Café της Κυανής (!), διότι αποδυτήρια δεν είδαμε και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να δούμε. 
Δεν γνωρίζουμε βέβαια εάν έχει γίνει συμφωνία με τον ενοικιαστή ή εάν υπάρχει  η ανάλογη ταμπέλα έξω από τις τουαλέτες του Café η οποία όπως προβλέπεται θα πρέπει να αναγράφει «Κοινόχρηστες» ώστε και ο κόσμος να ξέρει…
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα της ανάπλασης της Κυανής Ακτής στο επόμενο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο και να ενημερώσει την κοινή γνώμη τι μέλει γενέσθαι, σε ποια φάση βρίσκεται το έργο και ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Άρης Τσελίκος


Δεν υπάρχουν σχόλια: