Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

1o Φεστιβάλ φωτογραφίας και video στην Πρέβεζα, από 23 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου 2016

grvl




To 1o Φεστιβάλ Φωτογραφίας & Βίντεο διοργανώνεται στην Πρέβεζα από 23 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2016 από την ΕΦΕ Πρέβεζας με τη συνεργασία του Δήμου. 


Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του νέου αυτού Φεστιβάλ Δρ. Γρηγόρης Βλασσάς, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας έγραψε τα εξής:

H τέχνη της φωτογραφίας και του βίντεο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον 20 αιώνα , έχοντας καταλυτική επίδραση στη διαμόρφωση αυτού που αποκαλείται σύγχρονος οπτικός πολιτισμός. Σήμερα περισσότερο από ποτέ αντί να διαχωρίζουμε αυτές τις καλλιτεχνικές εκφράσεις πρέπει να τις συνδέουμε διότι έχουν κοινή γλώσσα ,την γλώσσα της οπτικής εικόνας. 
Το 1o Φεστιβάλ που διοργανώνει η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Πρέβεζας με την συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας φιλοδοξεί να καταξιωθεί ως η κορυφαία συνάντηση των δημιουργών στο χώρο της φωτογραφίας και του βίντεο στην βορειοδυτική Ελλάδα, αγκαλιάζοντας τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις από τον Ελληνικό χώρο αρχικά και φιλοδοξώντας τον διεθνή στην συνέχεια, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δομές και την θερμή αποδοχή της τοπικής κοινωνίας , δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα τόσο σε καταξιωμένους δημιουργούς όσο και σε νέους να παρουσιάσουν αξιόλογες εργασίες στον τομέα της φωτογραφίας, του βίντεο και των εγκαταστάσεων. 113 δημιουργοί φωτογράφοι και βιντεολήπτες που εκφράζονται με την στατική η την κινούμενη εικόνα είναι φέτος οι επιλεγμένοι να συμμετάσχουν. Στο φεστιβάλ εντάσσονται 21 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, 1 επετειακή ομαδική, 3 εγκαταστάσεις και η συμμετοχή - προβολή 47 ταινιών βίντεο έργα 53 δημιουργών. Παράλληλα με το εκθεσιακό πρόγραμμα ολοκληρώνουν τις δραστηριότητες του φεστιβάλ, κυκλικά τραπέζια για την φωτογραφία το βίντεο και τις εγκαταστάσεις, βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία της Ελληνικής φωτογραφίας, Portfolio Reviews και παρουσιάσεις βιβλίων. Είναι αξιοσημείωτο ότι την πρωτοβουλία της ΕΦΕΠ αγκάλιασαν όλοι οι τοπικοί φορείς για αυτό το 1 φεστιβάλ που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην πόλη της Πρέβεζας. Θεωρώ ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλουν αποφασιστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη και έχουν μια προστιθέμενη αξία επειδή πραγματοποιούνται στην περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: