Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

O Aντώνης μόλις προσγειώθηκε στην Γη της Επαγγελίας


Το 2013 δεν θα είναι εύκολη χρονιά, αλλά μέσα σ´ αυτήν θα φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του Πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του Αντώνη Σαμαρά, που μεταδόθηκε στις 6.30 μμ.

Έχει ως εξής:

Ελληνίδες και Έλληνες,

Εύχομαι στον καθένα σας προσωπικά, η νέα χρονιά να φέρει υγεία, αγάπη και Ελπίδα! Στο χρόνο που τελειώνει απόψε, δοκιμαστήκαμε όλοι. Πληρώσαμε τα σφάλματα των περασμένων ετών, κι όχι μόνο των Ελλήνων. Πληρώσαμε ακόμα κι όλες τις αμαρτίες, όλες τις στρεβλώσεις του πολιτικού μας συστήματος, της οικονομίας και του τρόπου που μάθαμε να ζούμε. Από την άλλη πλευρά, όμως, δείξαμε ότι έχουμε το κουράγιο να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν, κι ότι έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε για όσα θα κάνουν ξανά την Ελλάδα ισχυρή. Την κοινωνία μας δίκαιη. Την οικονομία μας ανταγωνιστική. Και τον Έλληνα υπερήφανο...
Η αλήθεια είναι ότι μας είχαν «ξεγραμμένους»! Όλο και περισσότεροι πόνταραν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, ότι θα βγούμε από το ευρώ, ότι θα μας θυσιάσουν σαν την «Ιφιγένεια» της Ευρώπης, για να γίνουμε «παράδειγμα προς αποφυγήν» για τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες, κι ότι τελικά θα μείνουμε απομονωμένοι από παντού!

Μέσα σε λίγους μήνες διαψεύσαμε τις «Κασσάνδρες»!

--Είπαμε ότι θα αποτρέψουμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Λίγοι το πίστευαν τότε. Αλλά το πετύχαμε!
--Είπαμε ότι θα αλλάξουμε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, για να υπάρξουν «ανάσες» για την Οικονομία.
Τώρα με την χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε, όλα όσα χρωστά το δημόσιο στους ιδιώτες εδώ και χρόνια, θα ξεπληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες! Οι τράπεζες πλέον ανακεφαλαιώνονται, για να μπορούν να δίνουν δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η ρευστότητα θα επιστρέψει στην ελληνική αγορά. Και τα χρήματα που θα μπουν στην ελληνική οικονομία, την επόμενη χρονιά, θα είναι - για πρώτη φορά - περισσότερα από εκείνα που θα βγουν εξ αιτίας της λιτότητας!

Εξασφαλίσαμε για το δάνειο όρους που δεν έχουν υπάρξει ποτέ και πουθενά: Για δέκα χρόνια δεν θα πληρώνουμε τόκους. Για δεκαπέντε χρόνια δεν θα πληρώνουμε χρεολύσια. Και με επιτόκια δανεισμού από τα πιο χαμηλά στην Ευρώπη...

Όλα αυτά, πράγματι, δίνουν «ανάσες» στην οικονομία. Επιτρέπουν να ξεκινήσουν επενδύσεις, να σωθούν θέσεις εργασίας, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να βρουν δουλειά οι άνεργοι, να πάρει μπροστά η Οικονομία.
Μοναδική μου σκέψη είναι οι Έλληνες να έχουν τις ευκαιρίες που αξίζουν και την στήριξη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Αλλά κανένα εμπόδιο δεν μας σταματά, κανένα κόπο δεν υπολογίζουμε, για να αποκατασταθεί και η τελευταία αδικία, για να χτυπηθεί η διαφθορά, για να βρει δουλειά και ο τελευταίος άνεργος. Γιατί δεν υπάρχει Ανάπτυξη, χωρίς κοινωνική συνοχή και χωρίς δικαιοσύνη.

Τα περισσότερα απ’ αυτά που δεσμευτήκαμε να κάνουμε, έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια.

* Ήδη σταματά το «μεγάλο φαγοπότι» στο Δημόσιο. Κι όσοι σκέπτονται να συνεχίσουν τις παλιές κακές συνήθειες, διαπιστώνουν ήδη, ότι τους περιμένει η «τσιμπίδα» του νόμου και η Δικαιοσύνη.

* Η παλιά «ατιμωρησία» παίρνει τέλος. Πρώην μεγαλόσχημοι πιάνονται και λογοδοτούν. Και αυτό θα συνεχιστεί.

*Τεράστια δημόσια περιουσία παρέμενε ανεκμετάλλευτη. Κι αυτό σταματάει!
Ήδη έχουν ξεκινήσει αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας με βάση διεθνή πρότυπα απόδοσης και διαφάνειας. Εκτός από χρήματα στο δημόσιο ταμείο για ανακούφιση του χρέους, όλα αυτά θα φέρουν και επενδύσεις, Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Και μια που μιλάω για επενδύσεις, η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες: Τουρισμό, Πολιτισμό, Ναυτιλία, Αγροτικά προϊόντα ποιότητας, Μεταποίηση, Ενέργεια. Αν έχει και σταθερότητα, θα έλθουν και οι επενδύσεις! Θα μπει μπροστά η Οικοδομή. Θα ξανά-έλθουν οι θέσεις εργασίας.

Θα μπορέσει ο άνεργος να βρει δουλειά. Και ο εργαζόμενος να δει τα εισοδήματά του να αυξάνονται. Παραγωγικές επενδύσεις είναι το μεγάλο στοίχημα από δω και μπρος. Και θα κάνω τα πάντα, θα τις αναζητήσω παντού: από ξένους επενδυτές και από Έλληνες επιχειρηματίες. Για να επιστρέψει η ευημερία στον τόπο. Και για να βγούμε, μια για πάντα, από την ανάγκη δανεικών. Και από τους περιορισμούς των μνημονίων…

*Το τελευταίο διάστημα τολμήσαμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τα τελευταία χρόνια.

*Κι ακόμα, δείξαμε πως αυτά που λέμε τα εννοούμε!
--Είπαμε ότι θα αποκαταστήσουμε την τάξη, κι αυτό ξεκίνησε...
--Είπαμε ότι θα βγάλουμε τις κουκούλες, κι αυτό ήδη άρχισε...
--Είπαμε ότι θα σταματήσουμε τη λαθρομετανάστευση.
--Είπαμε ότι θα σταματήσουμε το παραεμπόριο.

Κι αυτά άρχισαν...

Βέβαια, είμαστε μόνο στην αρχή. Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Αλλά όλοι βλέπουν πια τη διαφορά. Και δεν θα σταματήσουμε, αν δεν τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε...

Ξέρω πολύ καλά τι περνάει κάθε οικογένεια.
Μέσα σε όλη αυτή την κοσμογονία των αλλαγών υπήρξαν και αδικίες που δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε.
Το ξέρω και τις γνωρίζω τις αδικίες.

Όμως, έχουμε δεσμευτεί να αποκαταστήσουμε τις αδικίες αυτές. Και θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας!

Με προτεραιότητα στις χαμηλές συντάξεις, στα επιδόματα που καταργήθηκαν για τους πιο αδύνατους και στη φορολογία – ιδιαίτερα στον ΦΠΑ – που παραμένει πολύ υψηλή.

Στόχος μας είναι να πάρει μπρός η Οικονομία μιαν ώρα αρχύτερα και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε αυτές τις αδικίες το συντομότερο δυνατό.

Παλεύουμε για την Ανάκαμψη, για να βγούμε από την κρίση. Αλλά δεν θέλουμε μια Ανάπτυξη όπου ευημερούν μόνον οι αριθμοί…

Θέλουμε μια ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα, όχι με δανεικά. Μια Ανάπτυξη που δυναμώνει την κοινωνική συνοχή. Που δίνει προοπτικές και ευκαιρίες σε όλους.

--Πραγματικές ευκαιρίες στους ικανούς και τους άξιους.
--Και ισχυρό δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύνατους. Αυτή την Ανάπτυξη θεμελιώνουμε σήμερα.
Την Ανάπτυξη που ταιριάζει σε ένα λαό άξιο, υπερήφανο, και κυρίως, ένα λαό με Αξιοπρέπεια!
-- Το 2012 ήταν πολύ δύσκολο. Και το 2013 δεν θα είναι εύκολο… Αλλά μέσα στην επόμενη χρονιά θα φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.
--Το 2012 κλείσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν. Το 2013 θα κερδίσουμε το στοίχημα με το μέλλον.
--Το 2012 είχαμε φτάσει στο χείλος της καταστροφής, έτοιμοι για το άλμα στο κενό! Το 2013 θα κάνουμε το άλμα προς το μέλλον.
--Το 2012, που αφήνουμε πίσω μας, συμβόλισε το τέλος μιας
ολόκληρης εποχής! Το 2013 συμβολίζει την αρχή της Αναγέννησης της χώρας μας.

Θέλουμε να είμαστε τμήμα μιας ισχυρής Ευρώπης. Γιατί αυτό είναι προϋπόθεση για τη μελλοντική ισχύ και ευημερία της ίδιας της Ελλάδας. Θέλουμε την Ευρώπη στο πλάι μας, γιατί χρειαζόμαστε στηρίγματα, ώστε να αναδείξουμε τον ορυκτό μας πλούτο, τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους, την ΑΟΖ μας!
Το 2012 αλλάξαμε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Το 2013 θα αλλάξουμε την ελληνική πραγματικότητα, με έμφαση στην Ανάκαμψη και την Κοινωνική Συνοχή. Γιατί καλά είναι τα «στηρίγματα», καλές είναι οι ισχυρές συμμαχίες, αλλά εμείς οι Έλληνες θα σώσουμε τη χώρα μας.

Με τη δουλειά μας.
Με το «δαιμόνιό» μας...
Και με την Ενότητά μας!

Κι αυτή είναι η υπέρτατη ευχή μου για τον καινούργιο χρόνο. Εύχομαι ενότητα – που είναι και η πιο δύσκολη, αλλά και πιο αποτελεσματική προϋπόθεση επιτυχίας. Η κυβέρνηση μας σήμερα στηρίζεται σε μια - πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα – ενότητα: Τρία κόμματα με διαφορετική ιστορία, με διαφορετικές καταβολές, βάζουν τη σωτηρία της χώρας πάνω απ’ όλα. Πέρσι τέτοιον καιρό, λίγοι προέβλεπαν κάτι τέτοιο. Πριν έξι μήνες, λίγοι έδιναν πιθανότητες επιτυχίας σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Τώρα η ενότητα είναι πραγματικότητα, βρήκε το βηματισμό της και μετρά τις πρώτες επιτυχίες της. Ακόμα κι εκείνοι που δεν θα στηρίζουν κι εκείνοι κατά βάθος, εύχονται να πετύχουμε!

Μέσα από την Ενότητα!
Ενότητα όλων των Ελλήνων για να τα αλλάξουμε όλα... Όχι ψευδεπίγραφη «ενότητα» για να μην αλλάξει τίποτε. Γιατί μπορούμε καλύτερα κι αξίζουμε καλύτερα...

Ως τώρα αδικούσαμε τους εαυτούς μας, αδικούσαμε τη χώρα μας και – πάνω απ’ όλα – αδικούσαμε τα παιδιά μας. Γι’ αυτό πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Και μόνον ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε.

Εύχομαι από καρδιάς ενωμένοι να γιορτάσουμε απόψε το πέρασμα από τη χρονιά της μεγάλης δοκιμασίας, στη χρονιά της Ελπίδας. Κι ενωμένοι, όλοι μαζί, την κοινή αυτή ευχή να την κάνουμε πραγματικότητα από δω και στο εξής. Και στη νέα χρονιά και σε όλα τα επόμενα χρόνια...

Το μπορούμε και το αξίζουμε!
Καλή Χρονιά!

www.kourdistoportocali.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: