Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

H ένοχη σιωπή των αμνών. Η σύλληψη, η προσαγωγή στον εισαγγελέα, η δίκη και η καταδίκη του εκδότη και ανθρώπου των media Ανδρέα Κουρή αποσιωπήθηκε.


Η σύλληψη, η προσαγωγή στον εισαγγελέα, η δίκη και η καταδίκη του εκδότη και ανθρώπου των media Ανδρέα Κουρή αποσιωπήθηκε από το σύνολο του γραπτού Τύπου και τη συντριπτική πλειονότητα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών - με μία μόνον εξαίρεση, αυτήν του ΣKAΪ.

Όταν πλήττεται ένα εξέχον μέλος της «Αγίας Οικογενείας» των ΜΜΕ, οι περισσότεροι λουφάζουν. Όχι από αλληλεγγύη, αφού είναι γνωστές οι λυκοφιλίες που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις μεταξύ των «Μιντιαρχών». Από σύνεση και φόβο λουφάζουν, διότι ανησυχούν, ενδεχομένως και να τρομοκρατούνται από το ενδεχόμενο να βρεθούν στη θέση του διωκομένου.



Ο Ανδρέας Κουρής, συνιδιοκτήτης και συνεκδότης της εφημερίδας «Real News», συνελήφθη για οφειλές του τηλεοπτικού σταθμού ALTER προς το ΙΚΑ ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης. Ο κ. Κουρής θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη μη καταβολή στο εν λόγω ταμείο ασφαλιστικών εισφορών ύψους 9 εκατ. ευρώ.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει κλείσει και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι σε αυτήν κρατούνται υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, απλήρωτοι για δύο χρόνια περίπου, χωρίς ασφαλιστικά ταμεία, δεδομένου ότι η διοίκηση του σταθμού επιδιώκει να ενταχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, παρότι το ALTER δεν εκπέμπει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία, όπου η ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού χρηματοδοτήθηκε αφειδώς από τις τράπεζες χωρίς κριτήρια και εγγυήσεις, με αποτέλεσμα το κλείσιμο του ΑLTER να συμπαρασύρει στον Καιάδα και άλλες επιχειρήσεις με το φαινόμενο του ντόμινο.

Ο Ανδρέας Κουρής καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλακή με αναστολή για τις οφειλές του σταθμού προς το ΙΚΑ. Κανείς δεν επιχαίρει διότι κάποιος καταδικάζεται. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί, δεν έχει το δικαίωμα να παραμένει σιωπηλός όταν μια υπόθεση αφορά εκατοντάδες εργαζόμενους και τον ίδιο τον δημοσιογραφικό κλάδο και τον κόσμο των εκδόσεων συνολικά.

Η σιωπή που επεβλήθη σχετικά με την υπόθεση Ανδρέα Κουρή ήταν άλλη μια απόδειξη της αποσύνθεσης στο χώρο των media και της oμερτά που ισχύει μεταξύ των βαρόνων τους. Απορρίπτεται εκ προοιμίου οποιαδήποτε δικαιολογία. Ο Ανδρέας Κουρής, ως αντιπρόεδρος της συγκεκριμένης επιχείρησης, έπρεπε να πληρώσει το μερίδιο του τιμήματος που συνεπάγεται η συμπεριφορά, η στάση και οι ενέργειες της ιδιοκτησίας του ALTER. 

Ήδη στην 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού κατοικοεδρεύει ο διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος της ίδιας εταιρείας Κώστας Γιαννίκος. Κάποια στιγμή, όλοι όσοι ενεπλάκησαν στη διοίκηση και στην οικονομική διαχείριση του σταθμού με τη σκανδαλώδη αυτή κατάληξη θα κληθούν, με τη σειρά τους, να πληρώσουν το τίμημα των πράξεων και των επιλογών τους. Μιλάμε για εκατοντάδες άνεργους, απλήρωτους και ανασφάλιστους ανθρώπους, σε εποχή οικονομικής κατάρρευσης.

Όσοι, λοιπόν, παρέμειναν ασυγκίνητοι ή αποσιώπησαν την είδηση περί συλλήψεως και καταδίκης του Ανδρέα Κουρή ας κοιτάξουν το είδωλό τους στον καθρέφτη. Πιθανόν να τους θυμίζει κάτι. Συνέργειες, συνεργασίες, αλληλεξαρτήσεις, κολεγιές κ.λπ. Ο χώρος των ΜΜΕ είναι πολύ μικρός και οι δρόμοι που τον διασχίζουν εξαιρετικά στενοί. Οι πάντες γνωρίζουν τους πάντες απ' την καλή κι απ' την ανάποδη. 


http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: