Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κι όμως το Κατάρ εγκαταλείπει το Ελληνικό! Χίλιες και μια νύχτες τέλος.


Με τρεις ενδιαφερόμενους επενδυτές, τις εταιρείες Lamda Development, Elbit Cochin Ltd και London & Regional Properties προχωράει το εγχείρημα της αξιοποίησης του Ελληνικού, με το Qatar Investment Authority να έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του για την έκταση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου.


Όπως ανέφερε το «Κεφάλαιο» του περασμένου Σαββάτου, οι Καταριανοί είχαν λάβει αποστάσεις τον τελευταίο καιρό από το project της αξιοποίησης των 5.300 στρεμμάτων του πρώην διεθνούς αεροδρομίου, όπως, εξάλλου, διεφάνηκε στη συνάντηση που είχε το Δεκέμβριο ελληνική αντιπροσωπεία με το Κατάρ.

Το Κατάρ θεωρεί ότι το project του Ελληνικού είναι ακόμη «ανώριμο», επιλέγοντας να επενδύσει σε άλλους τομείς, με μεγαλύτερες προοπτικές απόδοσης. Την ίδια στιγμή, η κωλυσιεργία αναφορικά με την χορήγηση άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς επενδυτές, -περιλαμβάνεται στο νέο επενδυτικό νόμο που ακόμη δεν έχει συζητηθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή- φέρεται να αποτέλεσε ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο που προστέθηκε στο «κάδρο» του Ελληνικού.

Υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών, ο Αντώνης Σαμαράς δεν πραγματοποίησε το σχεδιαζόμενο ταξίδι στο Κατάρ, για τα μέσα του Ιανουαρίου, ύστερα από τη «ρήξη» ΤΑΙΠΕΔ-Κατάρ που υπήρξε στην συνάντηση του Δεκεμβρίου.

Τα εύρωστα κεφάλαια του Κατάρ επιλέγουν να τοποθετηθούν σε projects, όπως η ενέργεια (π.χ. σχεδιάζουν την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίου), οι οδικοί άξονες (έχουν ήδη χρηματοδοτήσει την υλοποίηση οδικών αξόνων σε χώρες των Βαλκανίων) ή η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου.

www.newpost.gr
http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: