Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Δυο Πρεβεζάνοι υποψήφιοι για τον τίτλο του άντρα της χρονιάς

Δυο Πρεβεζάνοι υποψήφιοι για τον τίτλο του άντρα της χρονιάς

Δύο Πρεβεζάνοι είναι υποψήφιοι για τον «τίτλο» του άντρα της χρονιάς σε ψηφοφορία που πραγματοποιεί η εβδομαδιαία εφημερίδα του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου “Lifo”.
Ο 17χρονος μαθητής Χάρης Ιωάννου και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης συγκέντρωσαν μεταξύ άλλων μεγάλο αριθμό προτιμήσεων από τους αναγνώστες της Lifo και έτσι είναι υποψήφιοι ανάμεσα σε γνωστούς σκηνοθέτες, πολιτικούς, δημοσιογράφους και ποιητές όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Κώστας Βαξεβάνης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ντίνος Χριστιανόπουλος και μάλιστα μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Χάρης Ιωάννου είναι δεύτερος στην ψηφοφορία με 1823 ψήφους!

xaris.jpg

Η ηλεκτρονική έκδοση της Lifo αναφερόμενη στον Χάρη Ιωάννου γράφει:
«Ποιος είναι: Eίναι 17χρονος μαθητής που με το μηχανικό γάντι που σχεδίασε απέδειξε ότι συνεχίζουμε ακόμα να βγάζουμε επιστημονικά ταλέντα.
Γιατί είναι φέτος υποψήφιος: Στα 17 του πήρε το πρώτο βραβείο στον 24ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες, κατασκευάζοντας ένα πρωτοποριακό μηχανικό γάντι για ανθρώπους που πάσχουν από δυσκινησία των άνω άκρων, και έστρεψε τα βλέμματα σε μία ταλαντούχα νέα γενιά Ελλήνων που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει, αψηφώντας τις συνθήκες της εποχής. Η ιδέα της κατασκευής γεννήθηκε όταν είδε τη γιαγιά του (εξαιτίας πάθησης στα άνω άκρα) να προσπαθεί να πιάσει το τηλεκοντρόλ, ενώ αυτό γλιστρούσε μέσα από τα χέρια της. Μελετώντας και δουλεύοντας κατάφερε να δημιουργήσει ένα μεταλλικό γάντι που δεν περιορίζει τις φυσικές κινήσεις του χεριού, αλλά, αντίθετα, ενισχύει τη δύναμή του. Η συσκευή χρησιμοποιεί αισθητήρες πίεσης και χάρη σε ένα σύστημα επεξεργασίας που ανέπτυξε ο ίδιος μπορεί να αναλύει την προσπίπτουσα δύναμη σε ένα αντικείμενο και μέσω μερικών μοτέρ να την ενισχύει. Η ενίσχυση αυτή μπορεί να φτάσει τα 12 κιλά σε κάθε άκρο. Oi κριτές του διαγωνισμού τον ξεχώρισαν ανάμεσα σε 123 διαγωνιζόμενους από 38 χώρες. Ο μελλοντικός του στόχος είναι να συνεργαστεί με εταιρείες της αγοράς, ώστε να βγάλει την εφεύρεσή του σε μαζική παραγωγή».

peponis

Για τον Γρηγόρη Πεπόνη που είναι υποψήφιος μαζί με τον επίσης οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη η Lifo αναφέρει:
Ποιοι είναι: Οικονομικοί εισαγγελείς που απείλησαν με παραίτηση αν δεν τους άφηναν ελεύθερους να κάνουν τη δουλειά τους. Τους άφησαν - και την έκαναν.
Γιατί είναι φέτος υποψήφιοι: (Ως οικονομικοί εισαγγελείς κράτησαν τον ρόλο του αδιάφθορου μέσα σε ένα κράτος κι ένα πολιτικό σύστημα που τόσα χρόνια το μόνο που αναπαρήγε ήταν η διαφθορά. H λίστα Λαγκάρντ, οι καταγγελίες Ρουμελιώτη για τον ρόλο του ΔΝΤ, ο παράνομος πλουτισμός πολιτικών, οι συντάξεις-μαϊμού, τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που έχουν κινηθεί παράνομα από ξένες πολυεθνικές προς εγχώριους δημόσιους λειτουργούς, είναι μερικά από τα ζητήματα που ανέκυψαν".
Υποψήφιοι είναι οι Θόδωρος Αγγελόπουλος, Κώστας Βαξεβάνης, Λαέρτης Βασιλείου, Νίκος Δήμου, Χάρης Ιωάννου, Γιάννης Μπουτάρης, Γρηγόρης Πεπόνης + Σπύρος Μουζακίτης, Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας, Πέτρος Τατσόπουλος, Ντίνος Χριστιανόπουλος, Hamayun Anwar και Wakar Ahmed και αφού διαβάσετε για τον κάθε έναν μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι και πέντε απ' αυτούς που θεωρείτε ότι αξίζουν τον τίτλο.
Μπορείτε να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία εδώ: http://www.lifo.gr/team/takalytera/35342

Δεν υπάρχουν σχόλια: