Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο κανιβαλισμός των αριθμών.

Ένας καχύποπτος θα πει πως άπτονται στην παρούσα περίοδο, αυτά που είχε πει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του πριν από 2.400 χρόνια, και κυκλοφορούν ευρύτατα στο ελληνικό διαδίκτυο, για το ρόλο της υπερφορολόγησης στην τυραννία:

«... Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες,
αφ' ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος
κι αφ' ετέρου να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.»


Επί της ουσίας, όμως, ο Σαμαράς ως τώρα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ, την κράτησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και όντως, οι αριθμοί της οικονομίας δείχνουν να διορθώνονται. Προϊόντος του χρόνου θα βελτιωθούν κι άλλο, αν δεν υποχρεωθούν σε στάση πληρωμών οι πολίτες, όπως προδιαθέτει ο ρυθμός αύξησης των ανείσπρακτων οφειλών προς το δημόσιο κατά 1,1 δισ. ευρώ το μήνα, με το σημερινό ποσόν σχεδόν στο 1/3 του ΑΕΠ, ή 56,5 δισ. ευρώ.


Επί της ουσίας, επίσης, η μεσαία παραγωγική τάξη ψήφισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που με τα μύρια όσα λάθη τους, ανικανότητά τους να μεταρρυθμίσουν την οικονομία ως τώρα, τις παθογένειές τους και αστοχίες τους του παρελθόντος, ήσαν οι μόνοι που είχαν τη δυνατότητα να αποφύγουν την αφρικανοποίηση της χώρας, μετά τη λατινο-αμερικανοποίηση του χρέους στα προηγούμενα 30 χρόνια.

Από την άλλη, δείχνει ότι η μεσαία τάξη προσφέρεται θυσία στο Μινώταυρο του κρατισμού και της φαυλοκρατίας. Όχι δείχνει. Αυτή τη στιγμή αυτό συμβαίνει.

Φωνάζουμε δυνατά ότι πρέπει να διορθωθούν πολλά άλλα πράγματα ακόμη. Να διορθωθούν οι δομές και όχι μόνον οι αριθμοί. Αν πίστευα ότι δεν ακούει κανείς, και πως ό,τι και να λέμε δεν θα αλλάξει κάτι, τότε θα σιωπούσα.

Οι αριθμοί της οικονομίας βελτιώνονται, και το πρωτογενές έλλειμμα θα εξαλειφθεί, και όλα αυτά χωρίς να απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος (ούτε ένας!) συμπεριλαμβανομένων των εμπόρων ναρκωτικών, των επίορκων, και των παιδεραστών.

Κατά τα άλλα βρισκόμαστε σε Ανθρωπιστική κρίση που εντείνεται με την υπερφορολόγηση:

- 439.000 παιδιά που υποσιτίζονται σύμφωνα με σχετική έκθεση της UNISEF για την Ελλάδα στο 2012
- 1.000.000 παιδιά ανασφάλιστα χωρίς κάλυψη υγείας, παρακολούθησης, εμβολιασμών και θεραπείας
- χιλιάδες παγωμένες τάξεις χωρίς λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης που είναι 65% φόροι
- 4.000.000 ανασφάλιστους Έλληνες συνολικά
- 30% των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχιας
- 1.500.000 ανέργους, εκ των οποίων το 56% των νέων ως 25 ετών
- 250.000 ανθρώπους σε συσσίτια της Εκκλησίας, χώρια πόσους σε κουζίνες στους δήμους και κοινωνικά παντοπωλεία ανά την Ελλάδα
- 25.000 άστεγους στην Αθήνα μόνο
- περισσότερες από 3.000 αυτοκτονίες στα χρόνια της κρίσης ως τώρα.

Η συνεχώς επιταχυνόμενη βύθιση της κοινωνίας ως τίμημα για τη διατήρηση αργόμισθων, επίορκων και ανίκανων στο δημόσιο, μόνο εξωθεί την κοινωνία στα άκρα του πολιτικού φάσματος, ως διέξοδο στην οργή των πολιτών.

Ίσως δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι κυβερνώντες, πως με τον κανιβαλισμό της μεσαίας τάξης για να θρέψουν λίγο ακόμη τους κομματικούς στρατούς, διατηρώντας τη χώρα συνειδητά στη χαμηλότερη θέση ανταγωνιστικότητας, διαφθοράς και οικονομικής ελευθερίας στην Ευρώπη, μόνο επιταχύνουν και διασφαλίζουν την συντριβή του συνολικού πολιτικού συστήματος της χώρας, βάζοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο όχι μόνο τους εαυτούς τους από την οχλοποίηση των πολιτών, αλλά και το ίδιο το πολίτευμα.

Φαινόμενα τρομοκρατίας ξεκίνησαν να δηλητηριάζουν πάλι μετά από χρόνια το πολιτικό σκηνικό, όπως και φαινόμενα συγκάλυψης σε οικονομικοπολιτικά σκάνδαλα που ρίχνουν σκιές στα πολιτικά κόμματα.

Ο κόσμος βράζει στο ζουμί του, και η υπερφορολόγηση μαζί με τη συνεχιζόμενη αναδιανομή των πόρων προς ημετέρους και ρετιρέ θα προκαλέσει έκρηξη στην κοινωνία με μαθηματική ακρίβεια, αλλά σε άγνωστο χρόνο.
Πρέπει να σταματήσουμε ως κοινωνία και πολιτικό σύστημα να τρέφουμε αυταπάτες ότι το φαγοπότι των αδίκων εις βάρος των αθώων μπορεί να συνεχιστεί έστω και μια μέρα ακόμη! Ο κόσμος ξύπνησε! Από την πείνα!

Λύσεις άμεσες υπάρχουν για να σταματήσουμε τον κανιβαλισμό των αθώων και να αρχίσει να επανέρχεται το αίσθημα δικαίου στην κοινωνία. Οι ισχνοί πλέον πόροι της κοινωνίας πρέπει να διοχετεύουν προς εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη σήμερα: τα παιδιά μας και τους άνεργους.

Οι πολύτιμοι αυτοί πόροι πρέπει να πάψουν να χαρίζονται σε 40ετείς προνομιούχους πρώιμα συνταξιοδοτημένους από τα 38 τους. Οποίος είναι κάτω από 60 ετών να πάψει να λαμβάνει σύνταξη, ή ας παίρνει όσο ένας άνεργος!

Τί πα να πεί ότι η 45χρονη δημόσια υπάλληλος συμπλήρωσε τις απαιτήσεις του τότε ισχύοντος νομού όταν βγήκε στη σύνταξη; Οι παρούσες συνθήκες χρεοκοπίας της χώρας που επέβαλαν το "κούρεμα" 1.500.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δεν αφήνουν περιθώρια να συνεχίσουν να ισχύουν χαριστικές συνθήκες σίτισης από το πρυτανείο. Επίσης όποιος δημόσιος υπάλληλος, πληρωμένος από φόρους της κοινωνίας, δεν παράγει ουσιαστικό έργο ή είναι αργόμισθος ή επίορκος, πρέπει να παυθεί. Τώρα όμως.

Οι πραγματικά αδύναμοι πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά, με πόρους που οφείλει η πολιτεία να αναδιανείμει για να απαλύνει την Ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε η ως τώρα λανθασμένη αναδιανομή σε λαμόγια και αργόμισθους!

Το κόστος για να καλύπτονται ασφαλιστικά τα 1.000.000 ανασφάλιστα παιδιά είναι 200 ευρώ ετησίως το καθένα, λιγότερο δηλαδή από 1/5 από όσο επιχορηγεί το κράτος τα συνταξιοδοτικά ταμεία του ΟΤΕ και της ΔΕΗ (535.000.000 και 565.000.000 ευρώ αντίστοιχα)!
Το κόστος για να τρώνε όσα παιδιά υποσιτίζονται ένα θρεπτικό γεύμα το μεσημέρι στο σχολείο, είναι 2-3 ευρώ την μέρα, επί 150 σχολικές ημέρες το χρόνο, 300-450 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί. Σύνολο μέγιστο 180.000.000 ευρώ.

Πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση πως από τέλος Φεβρουαρίου θα προσφέρει ένα υποτυπώδεις κολατσιό σε 250.000 παιδιά στα σχολεία, με κόστος 60.000.000 ευρώ ετησίως, επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι ως να ταΐζει το παιδί σου τα αποφάγια της η γειτόνισσα, επειδή το αφήνεις νηστικό για να πληρώνεις τον κηπουρό σου τετραπλάσιο μισθό από όσο θα έπρεπε.

Είναι ντροπή μας ως χώρα να τηρούμε τις λανθασμένες συμφωνίες που έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις με ομάδες προνομιούχων κρατικοδίαιτων, οι οποίες για να τηρηθούν σήμερα κανιβαλίζουμε τους αδύνατους της κοινωνίας μας, τα παιδιά μας, τους φτωχούς μας, τους άνεργούς μας, τους άστεγούς μας και τους πεινασμένους μας.

Είναι αδιανόητο να πληρώνει με τους έμμεσους φόρους του ο άνεργος, ο άστεγος, ο φτωχοποιημένος Έλληνας της νεκρής πλέον μεσαίας παραγωγικής τάξης, τα 535.000.000 ευρώ ετησίως σε 46.000 συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ, και τα 565.000.000 ευρώ στη ΔΕΗ! Είναι παραλογισμός από αυτούς που οδηγούν αναπόφευκτα σε πολιτειακή εκτροπή, θρέφοντας τα άκρα του πολιτικού φάσματος με τη λαϊκή οργή.
Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει στις συμφωνίες που υπεγράφησαν τότε που υπεγράφησαν, ας ακολουθήσει το παράδειγμα του Ομπάμα, που φορολόγησε με 90% τα μπόνους που μοιράσανε στους εαυτούς τους με λεφτά Αμερικανών φορολογούμενων, τραπεζικά και ασφαλιστικά στελέχη τραπεζών που διεσώθησαν με το TARP.

Δεν νοείται να συνεχιστεί αυτός ο κοινωνικός κανιβαλισμός που βιώνουμε! Δεν είναι βιώσιμο. Καταστρέφει το αίσθημα δικαίου και τορπιλίζει το ηθικό της κοινωνίας.
Πρέπει να αλλάξει άμεσα, ειδεμή το πολιτικό μας σύστημα θα καταρρεύσει σύντομα ως πύργος στην άμμο.
Τρόπος υπάρχει να σώσουμε την παρτίδα... και την πατρίδα.
Θέληση υπάρχει;
Του Άγη Βερούτη


www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: