Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ο Βενιζέλος βλάπτει σοβαρά την ΝΔ.

















Η επιχείρηση "διάσωση Βενιζέλου" αποδείχθηκε δαπανηρή για την ΝΔ. Για να υποβαθμίσει την σημασία της όλης ψηφοφορίας,ο κ. Σαμαράς επέλεξε να απουσιάσει από την συζήτηση και να μην επιβάλλει κομματική πειθαρχία για το σε ποιες από τις 4 κάλπες θα ψηφίσουν οι βουλευτές του. Ετσι, και ενώ ο ίδιος και άλλοι 32 έμειναν πιστοί στην κυβερνητική "γραμμή" ψηφίζοντας μόνο στην κάλπη Παπακωνσταντίνου, όπως έκανε σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, 88 νεοδημοκράτες βουλευτές επέλεξαν να ψηφίσουν και στις 4 κάλπες. 


Ακόμη χειρότερα είναι τα αποτελέσματα που έβγαλαν οι τελευταίες. Ενώ δεν σημειώθηκαν αξιοπρόσεκτες διαρροές για την παραπομπή του κ. Βενιζέλου με βάση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, οι προτάσεις Ανεξάρτητων Ελλήνων-Χρυσής Αυγής υπερψηφίστηκαν από δεκάδες βουλευτές, προφανώς της ΝΔ. Ενώ ΑΝΕΛ-Χρυσή Αυγή συγκεντρώνουν από κοινού 37 βουλευτές, υπέρ της παραπομπής Παπαδήμου ψήφισαν 63 και υπέρ της παραπομπής Παπανδρέου 80.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ υπήρχε τις προηγούμενες μέρες δυσφορία για τις μεθοδεύσεις με τις 7 κάλπες κλπ και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που ο κ.Σαμαράς προέτρεψε χθες το πρωί τον κ. Βενιζέλο να υπαναχωρήσει, προτείνοντας τελικώς 4 κάλπες, όσες δηλαδή και τα κρινόμενα πρόσωπα. Αλλά η στροφή τόσων βουλευτών προς την πρόταση της ΑΝΕΛ και πολύ περισσότερο της Χρυσής Αυγής, δείχνει ότι ένα σημαντικό μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ έλκεται από ακροδεξιές αντιλήψεις και δεν έχει κανένα πρόβλημα να τις υπερψηφίσει. Από την χθεσινή ψηφοφορία αυτό είναι το πιο σημαντικό πολιτικό συμπέρασμα, σε μια εποχή που σημειώνονται κινήσεις για την δημιουργία ενός νέου κόμματος, του "νόμου και της τάξης".

Κατά τα άλλα, οι κ.κ. Σαμαράς και Κουβέλης(ο οποίος έχασε δύο βουλευτές με αφορμή την παραπομπή Βενιζέλου)τον πήραν στις πλάτες τους για να μην κινδυνεύσει η κυβερνητική συνοχή. Οπως αποδείχθηκε, το φορτίο ήταν περισσότερο βαρύ από ότι περίμεναν. 

ΥΓ Την ώρα που τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ασχολούντο αποκλειστικά με την συζήτηση στη Βουλή(ο κ. Βενιζέλος, όλως τυχαίως, ξεκίνησε να μιλάει στις 8 και πέντε περίπου και τελείωσε 9 παρά 10) το ρατσιστικό έγκλημα εναντίον ενός αθώου ανθρώπου περνούσε απαρατήρητο. Οι ηθικοί αυτουργοί,στα έδρανα της Βουλής, παρακολουθούσαν την συζήτηση.

Του Στέλιου Κούλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: