Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τσουνάμι συλλήψεων για χρέη-μαύρο χρήμα θέλει το νέο χρόνο ο Σαμαράς.

Τσουνάμι συλλήψεων επωνύμων για χρέη - μαύρο χρήμα θέλει για τη νέα χρονιά ο Σαμ

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν σαφέστατο για όσους πρόσεξαν μια συγκεκριμένη φράση του κάπου στη μέση του κειμένου. «Ηδη, η ασυλία των "επωνύμων" τελειώνει και μαζί το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών...», επισήμανε ο κ. Αντώνης Σαμαράς και με τον τρόπο αυτό έστειλε ένα πολλαπλό μήνυμα προς:
  • Τον ελληνικό λαό ότι θα αποκατασταθεί στο μέτρο του δυνατού το περί δικαίου αίσθημα που είχε απολεσθεί από το καθεστώς ατιμωρησίας των επωνύμων που χρωστούσαν πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και συνέχιζαν να διάγουν προκλητικό βίο.
  • Τη δικαιοσύνη ότι πρέπει να συνεχίσει το έργο που έχουν ξεκινήσει κυρίως οι οικονομικοί εισαγγελείς.
  • Τις διωκτικές αρχές που καλούνται να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να οδηγήσουν στη φυλακή τους φοροκλέφτες, τους καταχραστές και όσους έχουν πλουτίσει με μαύρο χρήμα.
  • Τον εμπορικό κόσμο της χώρας μέρος των οποίων τηρεί τη νομιμότητα, αλλά αγωνίζεται κάτω από άνισες συνθήκες να επιβιώσει καθώς όσοι δεν πληρώνουν ΦΠΑ, φόρους και ασφαλιστικές εισφορές βρίσκονται σε προνομιακή κατάσταση χρηματοδοτώντας με κρατικά κλεμμένα χρήματα τις επιχειρήσεις τους.
  • Τους δανειστές της Τρόικα οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία ζητούν επιτακτικά να μπει τέλος στο καθεστώς της ατιμωρησίας στη χώρα.

Σαμαράς: Είναι το στοίχημα μας...
Ο κ. Σαμαράς εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, λίγο μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας τον Ιούνιο, κατανόησε -και από τότε το επισημαίνει με κάθε ευκαιρία στους στενούς του συνεργάτες- ότι η πορεία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από δύο απολύτως αλληλένδετα πράγματα: Από την πορεία της Οικονομίας και από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής σε συνδυασμό με την τιμωρία όσων έως τώρα ήταν στο απυρόβλητο: Δηλαδή των «επωνύμων» και των ισχυρών».
Αυτό δε που έχει ζητήσει από όλους είναι να μην υπάρξει καμία παρέμβαση στη δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές υπέρ κανενός από όσους καταζητούνται,διώκονται ή ελέγχονται για οικονομικά εγκλήματα.
«Είναι το στοίχημά μας, αλλά και όρος πολιτικής επιβίωσης», λέει και ξαναλέει σε κάθε ευκαιρία.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς
Το μήνυμα αυτό που έχει διαχυθεί και προς τις διωκτικές αρχές έχει απελευθερώσει κυρίως τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη οι οποίοι όπως αποδεικνύουν εμπράκτως είναι αποφασισμένοι και «να σπάσουν τα αβγά και να να κάνουν και ομελέτα».
Το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από εμφανές στην πτέρυγα VIP του Κορυδαλλού, αλλά και αλλού.
Ονόματα όπως ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο Μάκης Ψωμιάδης, ο Λάκης Γαβαλάς, ο Αντώνης Γλου, ο Γιάννης Καρούζος, οι υπεύθυνοι των ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας Energa Plus και Hellas Power βρίσκονται ήδη διάσπαρτοι στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας. Παράλληλα έχουν συλληφθεί δεκάδες οφειλέτες για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία -όπως σήμερα ο Ανδρεας Κουρής- και είτε έχουν προβεί σε διακανονισμό είτε έχει οριστεί τακτική δικάσιμος.

Ερχεται τσουνάμι συλλήψεων
Αυτό όμως που πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες θα είναι,σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr απολύτως εντυπωσιακό.
Μεθοδικά, οι διωκτικές αρχές προετοιμάζουν ένα μπαράζ συλλήψεων για διάφορες υποθέσεις που είτε είχαν μείνει επί μήνες και χρόνια βαλτωμένες είτε είχαν κλείσει και ετοιμάζονται να ξανανοίξουν.
Ονόματα κορυφαίων πολιτικών που μεσουράνησαν τα περασμένα χρόνια και επιχειρηματιών με μεγάλη επιφάνεια ακόμη και από το χώρο των ΜΜΕ βρίσκονται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών και προετοιμάζονται προσεκτικά οι δικογραφίες με βάση τις οποίες θα κληθούν να απολογηθούν αρχικά και να δικαστούν στη συνέχεια.
Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, λένε στενοί του συνεργάτες, ότι υπάρχουν ήδη και θα υπάρξουν ακόμη εντονότερες πιέσεις. Είναι όμως αποφασισμένος να μην υπαναχωρήσει καθώς εκτιμά ότι αυτό είναι ένα από τα βασικά του όπλα.

Απάντηση στην αντιπολίτευση
Προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να ακυρώσει και τη ρητορική των κομμάτων της αντιπολίτευσης. ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή πλειοδοτούν με κάθε ευκαιρία βάζοντας φυσικά από τη δική τους πλευρά στο κάδρο της διαπλοκής και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά ως προερχόμενο από το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης που έχει καταρρεύσει.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι έχει αλλάξει στα αλήθεια και ότι δεν τον συνδέει τίποτε με τον πρόσφατο παρελθόν το δικό του ή της παράταξης από τα σπλάχνα της οποίας προέρχεται.

Ο ρόλος Κουβέλη και Βενιζέλου
Ενας ακόμη μοχλός πίεσης προς τον κ. Σαμαρά για να μην εγκαταλείψει αυτό το «στοίχημα» είναι η Δημοκρατική Αριστερά και ο Φώτης Κουβέλης προσωπικά καθώς γνωρίζουν ότι η τιμωρία των φοροκλεπτών από τη σημερινή κυβέρνηση θα αποτελέσει μια μεγάλη προίκα για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.
Τέλος, να επισημανθεί η ταλάντευση του ΠΑΣΟΚ καθώς από τη μια πλευρά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατανοεί ότι η ιδιότυπη αυτή κάθαρση είναι μονόδρομος, αλλά επίσης γνωρίζει ότι η εμπλοκή αρκετών στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς ενδέχεται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το πολιτικόκλίμα σε βάρος του κόμματός του καθώς το όνομα του ΠΑΣΟΚ θα εμπλέκεται συνεχώς με σκάνδαλα -έστω και από το παρελθόν- και αυτό θα αδυνατίζει την όποια στρατηγική έχει χαράξει για την έξοδο από την κρίση ταυτότητας και στρατηγικής που έχει το κόμμα το τελευταίο χρονικό διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: