Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Απολογισμός και στόχοι για τη νέα διετία για την παράταξη "Ήπειρος, Τόπος Να Ζεις"

Απολογισμός και στόχοι για τη νέα διετία για την παράταξη "Ήπειρος, Τόπος Να Ζεις"

Μια εντονότερη περιφερειακή παρουσία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου εγκαινίασε από χθες η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ηπείρου «Ήπειρος, Τόπος να ζεις», η οποία με επικεφαλής τον Βαγγέλη Αργύρη συνεδρίασε στην Πρέβεζα με αντικείμενο τον απολογισμό της δράσης της για τη διετία 2011-2012 αλλά και τον προγραμματισμό της νέας διετίας.
Στο επίκεντρο της πολύωρης συζήτησης τέθηκε η αδυναμία της διοίκησης της περιφέρειας σε δύο επίπεδα, στο ότι δεν υφίσταται ουσιαστικός αναπτυξιακός προγραμματισμός και στο ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων έχουν υποθηκεύσει τη δυνατότητα παρέμβασης από την αιρετή περιφέρεια.

«Στις δύο αυτές κατευθύνσεις η παράταξη θα κινηθεί με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε η Περιφέρεια στην κρίσιμη αυτή περίοδο να μπορέσει να αποτελέσει ανάχωμα για την επιβίωση της Ηπείρου» τόνισε ο κ. Κώστας Αρβανίτης, υπογραμμίζοντας πως είναι σημαντικό πως ξεκινούν από την Πρέβεζα αυτές οι περιφερειακές συνεδριάσεις. Ο κ. Αρβανίτης επισήμανε πως έγινε μια αποτίμηση της παρουσίας της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αυτά τα δύο χρόνια και πρόσθεσε πως ουσιαστικά στη συγκεκριμένη περίοδο δεν έγινε τίποτα όσον αφορά τη λειτουργία μιας αιρετής Περιφέρειας, παρά μόνο μια συγχώνευση των τεσσάρων πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

"Έστω και αργά η Περιφέρεια της Ηπείρου, η οποία πλήττεται όπως και όλη η χώρα, θα πρέπει εκμεταλλευτεί επιτέλους το κρυμμένο δυναμικό που έχει για να μπορέσει να δώσει μια ώθηση και στην απασχόληση αλλά και να τονώσει την παραγωγική δραστηριότητα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανίτης.

«Υπάρχουν τα περιθώρια και είναι αναγκαίο αυτό να συμβεί. Σε ένα κράτος που είναι αναποτελεσματικό, είναι γραφειοκρατικό, είναι κοστοβόρο, να αντικατασταθεί από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αν πράγματι όλοι εμείς που αναλάβαμε αυτό το ρόλο της λειτουργίας της, είχαμε τουλάχιστον το αίσθημα της ευθύνης, του καθήκοντος απέναντι σε μια περιοχή που έχει τις δυνατότητες τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύεται» είπε ο κ. Βαγγέλης Αργύρης σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλο έλλειμμα αναπτυξιακής στρατηγικής για την Ήπειρο.

Ο κ. Αργύρης έκανε λόγο για μια υποθηκευμένη ουσιαστικά περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην παλιά νοοτροπία και διαχειριστική αντίληψη των πραγμάτων και στα πλαίσια όχι μιας ενιαίας περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αλλά περισσότερο συγχωνευμένων τεσσάρων οργανισμών αυτοδιοικητικών όπως οι πρώην νομαρχίες.

«Έχουμε ένα τεράστιο έλλειμμα ακόμη και ενημέρωσης. Δεν γνωρίζουμε πράγματα τα οποία θα έπρεπε να είναι σε γνώση του κάθε Ηπειρώτη για να εκμεταλλευτούμε όσο γίνεται καλύτερα τα λίγα πενιχρά έσοδα που έχουν οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις» υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος, Τόπος να ζεις» σημειώνοντας πως αυτά τα δύο χρόνια η παράταξη επέλεξε μια αντιπολίτευση ελέγχου και προτάσεων σε όλα τα μεγάλα θέματα, ωστόσο εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 πρώτο μέλημα θα είναι να πιέσουν προς την κατεύθυνση ενός σωστού προγραμματισμού για την περίοδο αυτή.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλη τη συνέντευξη τύπου όπου τα μέλη της παράταξης μιλούν για τον απολογισμό και τα λάθη της διετίας που πέρασε, τους στόχους για τη νέα διετία, τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, και την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε στηρίξει την παράταξη στις περασμένες εκλογές.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: