Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Το πουλέν του γερμανικού Τύπου.

Ο Αντώνης Σαμαράς


Ποιος τροφοδοτεί από την Ελλάδα με πληροφορίες τον γερμανικό Τύπο, ώστε να επιτίθεται σε βάρος της χώρας μας; 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πετάει σήμερα για τη Γερμανία, όπου θα έχει συνάντηση, αύριο, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και πολιτική του προϊσταμένη Άνγκελα Μέρκελ. Εκεί, στη Γερμανία, ο Αντώνης Σαμαράς είναι καλεσμένος και θα συμμετάσχει, ως κεντρικός ομιλητής, στο συνέδριο του εκδοτικού οργανισμού Die Welt.

Ο Αντώνης εξελίσσεται στο αγαπημένο πολιτικό πρόσωπο του γερμανικού Τύπου. Σειρά από γεγονότα αποτελούν δείγμα της κραυγαλέας γερμανοφιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος εργάζεται μεθοδικά για την προώθηση των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα και τις υπηρεσίες αυτές η γερμανική ελίτ και κυρίως το επιχειρηματικό και μιντιακό σύμπλεγμα συμφερόντων το αναγνωρίζουν. Πριν από μερικές ημέρες η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ανακήρυξε τον Αντώνη Σαμαρά ως τον «πολιτικό της χρονιάς 2012». Αν μπορούσε θα έγραφε, βέβαια, ο «Γερμανόφιλος της χρονιάς 2012». Νωρίτερα ο ίδιος είχε παραχωρήσει συνέντευξη σε μία γερμανική κιτρινοφυλάδα, την Bild, η οποία είναι γνωστή για τις επιθέσεις που συχνά εξαπολύει σε βάρος της Ελλάδας.


Η ειδική σχέση του Αντώνη Σαμαρά με την Bild

Στην Bild ο Αντώνης Σαμαράς μεταξύ άλλων και με απολογητικό τρόπο προς τους Γερμανούς φίλους του είχε δηλώσει τα εξής: «Ναι, αλλά έχουμε διδαχθεί από την Ιστορία…Δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Μια αποκλειστική πολιτική λιτότητας εν μέσω ύφεσης δεν μπορεί να φέρει μια υγιή οικονομία. Αυτή η πολιτική αποσταθεροποιεί τη δημοκρατία, καταστρέφει την κοινωνική συνοχή και μπορεί να οδηγήσει στην άνοδο του εξτρεμισμού. Προσπαθούμε να επιτύχουμε την δημοσιονομική εξυγίανση και με τις ιδιωτικοποιήσεις θα σημειωθεί πρόοδος».Ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι με την πολιτική που εφαρμόζει, ώστε να γίνεται αρεστός στο Βερολίνο διαλύει τη χώρα και αποσταθεροποιεί τη δημοκρατία. Νωρίτερα τον Αύγουστο του 2012, την στιγμή που η γερμανική Bild έγραφε τα χειρότερα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, η ίδια γερμανική κιτρινοφυλάδα δεν παρέλειπε να γράφει τα καλύτερα για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τυχαίο; Όχι αν θυμηθεί κανείς ότι εκείνο το δημοσίευμα έκανε ειδική αναφορά στον επαγγελματισμό του πρωθυπουργού. Θα εννοούσε προφανώς ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που θα μπορούσε να εκχωρήσει καλύτερα τα ελληνικά εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα στον γερμανικό παράγοντα. Τι είχε προηγηθεί, όμως; 


Λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκέλα Μέρκελ τον Αύγουστο του 2012, ο Αντώνης Σαμαράς είχε συναντηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον του Βερολίνου με τον Διευθυντή της εφημερίδας Kai Diekmann, τον δημοσιογράφο - ανταποκριτή Paul Ronzheimer και το μέλος της διοίκησης Nikolaus Blome, τους οποίους είχε προσκαλέσει και στην Πύλο. Και τώρα, όμως, λίγο πριν φθάσει στη Γερμανία, η ανθελληνική Bild γράφει τα καλύτερα για τον σύμμαχο του Βερολίνου, τον κ. Σαμαρά.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο εξής συμπέρασμα: Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αναπτύξει μια "ειδικού τύπου" σχέση με το γερμανικό mediaκό κατεστημένο και μάλιστα με την Bild, δηλαδή με την χειρότερη εκδοχή του γερμανικού Τύπου. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι Έλληνας πρωθυπουργός και μάλιστα στην παρούσα συγκυρία της σφοδρής οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα επέλεξε πρόσφατα, μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο να παραχωρήσει συνέντευξη στην γερμανική κιτρινοφυλάδα, η οποία έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας μας. Ένας πρωθυπουργός, ο οποίος παλεύει για τα συμφέροντα της χώρας του θα το αρνιόταν. Όμως, τίποτα δεν είναι τυχαίο, όπως προαναφέραμε.

Η Bild, η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων, έχει συμφέροντα στον τουριστικό τομέα και μάλιστα τέτοια ώστε να επιβάλλουν την σκληρή, σφοδρή και άδικη κριτική σε βάρος της χώρας μας. Ο Γερμανικός όμιλος Axel Springer στο οποίο ανήκει η Bild κατέχει το 10% της Dogan Yayin Holding η οποία εκτός απο τον τομέα των ΜΜΕ (εκδίδει τη Hurriyet, την Fanatik, τη Milliyet κ.α), ασχολείται και με τον τουρισμό. Πως ασχολείται; Εκμεταλλεύεται μαρίνες και ξενοδοχεία στα τουρκικά παράλια. Οτιδήποτε κάνει ζημιά στην Ελλάδα, προκαλεί το ενδιαφέρον του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις «βρώμικες» επιθέσεις της γερμανικής κιτρινοφυλλάδας προς την Ελλάδα: Τον πρωτοσέλιδο τίτλο τον Οκτώβριο του 2010: «Η Bild αποκαλύπτει! Το Ευρω-ψέμα: Έτσι μας παγίδευσαν οι Έλληνες»; Σε εκείνο το ρεπορτάζ η γερμανική κιτρινοφυλάδα προσπάθησε να αποδείξει ότι ήταν τεράστιο λάθος η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Ή μήπως να θυμηθεί κανείς το κατάπτυστο άρθρο με τίτλο «Έλληνες τι έχετε κάνει με τα δισεκατομμύρια μας»; Η γερμανική Bild είναι η εφημερίδα η οποία μέχρι σήμερα έχει ζητήσει: 

• Να διενεργηθεί δημοψήφισμα για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

• Να πουλήσει η χώρα μας την Ακρόπολη

• Να πουλήσει η Ελλάδα τα νησιά της

• Να επιστρέψει η χώρα μας στη δραχμή

Εκτός όλων αυτών η Bild φρόντισε πριν από μερικούς μήνες να πραγματοποιήσει άθλια επίθεση σε βάρος της ελληνικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Φεβρουάριο, υιοθετώντας – κατά τρόπο περίεργο – την επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας ενάντια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον αρχηγό του. Δεν δίστασε μάλιστα η γερμανική κιτρινοφυλάδα να γράψει ανοιχτά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέσεις με την τρομοκρατία και άλλα άθλια σε ένα κατάπτυστο άρθρο, το οποίο είχε δημοσιευτεί τον Φεβρουάριο του 2012.

Σε αντίθεση με τον υποτακτικό στο Βερολίνο Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας είχε απαντήσει ως εξής: 

«Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μεταφυσικού χαρακτήρα επιθέσεις... Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις σαν αυτές που είδαμε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Bild, που ανέφερε προχθές ότι ο μεγάλος φόβος για την Ελλάδα είναι τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία, έλεγε, ριζοσπαστική αριστερά, είναι σχεδόν συνυφασμένη με την τρομοκρατία».


Το ερώτημα είναι, όμως, το εξής: Για ποιο λόγο ενώ η Bild δείχνει να μισεί την Ελλάδα και τους Έλληνες αγαπά τόσο πολύ τον Αντώνη Σαμαρά. Η απάντηση είναι πολύ απλή: Στο πρόσωπο του πρωθυπουργού η γερμανική εφημερίδα βλέπει έναν πολιτικό, ο οποίος βοηθά στο στέριωμα του γερμανικού οικονομικού εθνικισμού και την μετατροπή της Ελλάδας σε γερμανική ενδοχώρα. Επίσης ο φερόμενος και ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αντώνης Σαμαράς με την πολιτική που εφαρμόζει βοηθά στην εξόντωση του ελληνικού λαού. 


Θα είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τελικά αν ο ίδιος ή το Μέγαρο Μαξίμου ή τα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού είναι εκείνα που τροφοδοτούν με πληροφορίες τον γερμανικό Τύπο, ώστε να συντάσσονται τα συκοφαντικά για την Ελλάδα άρθρα και ... όχι μόνο. Έτσι για να ξέρουμε ποιοι δυσφημούν την Ελλάδα στο εξωτερικό και ... όχι μόνο. Άλλωστε δεν είναι εκείνοι οι ίδιοι, οι οποίοι αναπαράγοντας τα ανυπόστατα περί της δήθεν ύπαρξης λόμπι της Δραχμής, προκάλεσαν εξαιρετικά μεγάλη ζημιά για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό;

www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: