Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Στράτος Ιωάννου: Απαράδεκτη η διακοπή σίτισης των φοιτητών του ΤΕΙ Πρέβεζας

Στράτος Ιωάννου: Απαράδεκτη η διακοπή σίτισης των φοιτητών του ΤΕΙ

Την αντίθεσή του στην απόφαση διακοπής σίτισης των φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου εξέφρασε με δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση της παιδείας. Ο κ. Ιωάννου είπε χαρακτηριστικά:
"Θεωρώ απαράδεκτη την διακοπή της σίτισης των φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου, η οποία θα έχει ως άμεση συνέπεια τη σοβαρή περαιτέρω επιβάρυνση των σπουδαστών και των οικογενειών τους με κόστη τα οποία πολλοί δεν μπορούν πλέον να αντέξουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει αρκετούς σπουδαστές στη διακοπή των σπουδών τους και συνακόλουθα στην κατακρήμνιση των ονείρων τους.

Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες εξελίξεις συνιστούν άμεση υποβάθμιση της παιδείας, αποκλείοντας τους πιο αδύναμους από το αγαθό της «δωρεάν» παιδείας, που μόνο κατ' ευφημισμόν είναι δωρεάν, ενώ ζημιώνουν ευθέως την περιοχή μας, υπονομεύοντας την ίδια τη λειτουργία του ΤΕΙ.
Ζητούμε την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση επίλυση του προβλήματος, Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η παιδεία και η επιβίωση των φοιτητών δεν είναι πρόσφορο έδαφος για την άντληση πόρων και την κάλυψη δημοσιονομικών κενών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: