Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Συνεργασία Ε.Ν.Α., Δήμου και Γεωπόνων για την Αγροτική Αγορά της Πρέβεζας

Συνεργασία Ε.Ν.Α., Δήμου και Γεωπόνων για την Αγροτική Αγορά της Πρέβεζας

Ένα ακόμη βήμα για την καθιέρωση της Αγροτικής Αγοράς ή αλλιώς Farmer's Market στην Πρέβεζα αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα σε συνεργασία της Ένωσης Νέων Αγροτών, του δήμου Πρέβεζας και του Συλλόγου Γεωπόνων.
Το περασμένο Σάββατο κλιμάκιο του Συλλόγου Γεωπόνων επισκέφτηκε την Αγροτική Αγορά και πραγματοποίησε μια πρώτη καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί που συμμετέχουν στην αγορά.

Σήμερα Δευτέρα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου αναμένεται να προχωρήσουν στη θέσπιση ενός υποτυπώδους κανονισμού της Αγοράς, προκειμένου να μπουν σταθερές βάσεις ελέγχου και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η οργάνωση και η λειτουργία της.
Ο κανονισμός θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα και κάθε παραγωγός θα υπογράφει ένα είδος συμφωνητικού με το οποίο συμφωνεί να τηρεί τους κανόνες λειτουργίας της Αγροτικής Αγοράς, προκειμένου να ξεπεραστεί και το παραμικρό πρόβλημα που υπάρχει μέχρι σήμερα.

laikh agora 1

Την αγορά επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης, ο οποίος εξέφρασε για ακόμη φορά τη στήριξη του δήμου στο όλο εγχείρημα, ενώ στην Πρέβεζα βρέθηκε και τηλεοπτικό συνεργείο της ΝΕΤ για ρεπορτάζ σχετικά με τη λειτουργία της πρότυπης Αγροτικής Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: