Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Λαός σε εξαθλίωση.


Η φτώχεια είναι το σημαντικότερο γεγονός του 2012, λένε οι αναγνώστες του in.gr 


Η φτώχεια, εξαιτίας της συνεχιζόμενης για πέμπτη χρονιά ύφεσης, είναι το Γεγονός της Χρονιάς σύμφωνα με την ψηφοφορία του in.gr, που «συνόδευσε» την ανασκόπηση ΣΤΙΓΜΕΣ 2012

Η εξαθλίωση στην οποία οδηγήθηκαν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι με ποσοστό 25.9% (2.810 ψήφοι) το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς που έφυγε. 

Ακολουθεί με ποσοστό 16.4% (1783 ψήφους) η ανεργία που έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο φθάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη. 

Την τρίτη θέση ως κορυφαία γεγονότα της χρονιάς καταλαμβάνει ο εντοπισμός από τους επιστήμονες του CERN ενός σωματιδίου που «μοιάζει» με το μποζόνιο του Χιγκς, του Βρετανού επιστήμονα που περίμενε μισό αιώνα για να μάθει αν η θεωρία του για το πώς η ύλη αποκτά μάζα ήταν σωστή ή όχι (ποσοστό 12,3%, 1339 ψήφοι). 

Ακολουθεί με 10,6% (1153 ψήφοι) η άνοδος ρατσισμού και η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Στην πέμπτη θέση -με ποσοστό 5,9% (641 ψήφοι)- βρίσκεται ο σχηματισμός της τρικομματικής κυβέρνησης και ακολουθεί μία επιστημονική κατάκτηση, η αποστολή του ρομποτικού οχήματος Curiosity στον Αρη. (469 ψήφοι).

Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ καταλαμβάνει την έκτη θέση (457) και ακολουθούν το κούρεμα χρέους και η δόση «μαμούθ» που πήρε η χώρα μας από την τρόϊκα στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης (446 ψήφοι), η διάλυση των δομών υγεία και η περιπέτεια του ΕΟΠΥΥ (432 ψήφοι), το μακελείο στο Κονέκτικατ (375 ψήφοι), η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία (301 ψήφοι) και η «περιπέτεια της «λίστας Λαγκάνρτ» που αφού πέρασε επί δύο χρόνια από πολλά χέρια και γραφεία, τελικά κατέληξε στον ΣΔΟΕ, αλλά και στα χέρια του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. 

Η λίστα κλείνει με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στο Δημόσιο (172 ψήφοι), την κατάρρευση των ποδοσφαιρικών ομάδων του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ (131 ψήφοι) ΠΑΟ και ΑΕΚ, τιο συγχωνεύσεις των τραπεζών (38 ψήφοι), την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας (22 ψήφοι).

Δείτε αναλυτικά την τελική κατάταξη που διαμορφώθηκε από τις ψήφους των αναγνωστών του in.gr.


www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: