Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ξηλώνουν από στιγμή σε στιγμή την ηγεσία του αργόσυρτου και ακριβοπληρωμένου ΤΑΙΠΕΔ!


Ξηλώνουν από στιγμή σε στιγμή το ΔΣ του περίφημου ΤΑΙΠΕΔ.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάμψει και τις τελευταίες αντιστάσεις της Τρόικας για την αλλαγή ηγεσίας στο Ταμείο, που κάθε άλλο παρά έχει να παρουσιάσει έργο. Η μάλλον το μετρήσιμο έργο του ήταν η εκδίωξη των επενδυτών του Κατάρ από το Ελληνικό. Προκλητικά αργές είναι και οι διαδικασίες για την πώληση του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψήφιοι αγοραστές δεν έχουν λάβει ακόμη τις σχετικές επιστολές ενώ η ημερομηνία της 27ης Μαρτίου ως καταληκτικής για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών θα έπρεπε να είναι σαφώς πιο κοντινή. Αντίθετα η συγκεκριμένη ευνοεί εκείνα τα συμφέροντα, εντός και εκτός ΟΠΑΠ, που θέλουν τον Οργανισμό έρμαιο του παρακράτους με το Δημόσιο να έχει τον έλεγχο του 33%.

Για το θέμα των χειρισμών του ΤΑΙΠΕΔ-στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η κ. Άννα Ζωηρού του ΛΑΟΣ(!)-γράφει σχετικά ο Θανάσης Μαυρίδης στο Capital.gr.

Χρεώνονται τον λάθος χειρισμό της ΔΕΠΑ. Χρεώθηκαν τους χειρισμούς (τσακωμούς) με το Κατάρ. Και κάποιοι τους δείχνουν με το δάκτυλο όταν εξελίσσονται σενάρια που θέλουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ να... χωλαίνει στην περίπτωση που αγοραστεί για να ξεπουληθεί στη συνέχεια κομματάκι – κομματάκι. 



Κάποιος πρέπει να τους πει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μία σοβαρή υπόθεση για να συμπεριφέρονται με πρωτοφανή ερασιτεχνισμό. Άκαιρες διαρροές στον Τύπο, επιπόλαια αντιμετώπιση θεμάτων με διπλωματικό αντίκτυπο. 

Προχώρησαν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Και δεν σκέφτηκαν ότι πιθανός αγοραστής της εταιρείας θα μπορούσε να είναι ο βασικός της προμηθευτής! Αν αυτό δεν είναι ερασιτεχνισμός, πως αλλιώς μπορούμε να το πούμε; Τέτοια προχειρότητα είναι αδιανόητη για τόσο καλούς επαγγελματίες. Και μην μας πει κανείς ότι ο κ. Αθανασόπουλος, για παράδειγμα, δεν έχει επαγγελματικές περγαμηνές. Την Toyota Ευρώπης διοικούσε, όχι κάποιον ασήμαντο Οργανισμό. Το μόνο που μπορούμε να φανταστούμε είναι ότι υποτίμησαν την σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν εξέτασαν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. 

Η υπόθεση του Κατάρ χρήζει επίσης εξηγήσεων. Έγινε πράγματι κάτι που ανέτρεψε το σχεδιασμό του κ. Σαμαρά για μία μεγάλη συμφωνία ή όλες οι σχετικές φήμες που κυκλοφορούν για λαθεμένους χειρισμούς δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα; 

Κι ερχόμαστε στο ακανθώδες θέμα του ΟΠΑΠ. Αρχικά στον ΟΠΑΠ υπήρχε ένας σχεδιασμός που απέτρεπε την πιθανότητα να εξαγοραστεί η εταιρεία και έπειτα να πουληθεί αμέσως από τον αγοραστή κομμάτι – κομμάτι. Ας πούμε να έμπαινε ένα fund και στην συνέχεια αυτό να πουλούσε την δραστηριότητα με τους κουλοχέρηδες. Ο σχεδιασμός αυτός πήγε περίπατο. Γιατί; Κανείς δεν ξέρει. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι από την ώρα που εμφανίστηκαν αυτοί οι κίνδυνοι, επειδή εγκαταλείφτηκε το αρχικό σχέδιο, άρχισαν και οι πιέσεις για αναβολή ή και για… ενοικίαση του Οργανισμού.

Δεν μιλάμε για έναν – δύο λαθεμένους χειρισμούς. Μιλάμε για πολλούς. Κι εκεί στην κυβέρνηση θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι οργανισμοί με τέτοια σημασία, όπως το ΤΑΙΠΕΔ, δεν διοικούνται μοιράζοντας μεταξύ τους στην τρικομματική τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου. Όσο για τον κ. Αθανασόπουλο; Περιμέναμε περισσότερα. Πολλά περισσότερα...

Θανάσης Μαυρίδης

http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: