Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Οι χειροκροτητές των αστυνομικών-βαρώνων.


Ένα από τα πράγματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή είναι οι συντεχνίες, παντός είδους και παντός καιρού. Και δεν εννοούμε μόνο τις συνδικαλιστικές συντεχνίες.

Στους χώρους εργασίας ο ένας στηρίζει τον άλλο, ακόμη κι αν διαπράττονται κακουργήματα. Στα γήπεδα το ίδιο, οι οπαδοί της ίδιας ομάδας αλληλοϋποστηρίζονται ακόμη κι όταν κάποιοι κάνουν μέχρι και δολοφονίες.

Πάει κάποιος να θίξει την συντεχνία των εφοριακών π.χ. και του την πέφτουν οι άλλοι εφοριακοί.

Ακόμη και στους δρόμους, η κακώς εννοούμενη συντεχνία των. οδηγών, κάνει σήμα με τα φώτα προειδοποιώντας για την ύπαρξη μπλόκου με αστυνομικούς. Ακόμη κι αν ο οδηγός τρέχει με 200 και θέτει ζωές σε κίνδυνο.

Είδαμε τι έγινε με τη συντεχνία των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά ακόμη πιο τρανό παράδειγμα, τη συντεχνία των πολιτικών, των βουλευτών. Μόλις θίγονται τα προνόμιά τους, ο ένας αγκαλιάζει τον άλλον ακόμη κι αν έχουν ιδεολογικές διαφορές. Για τον κοινό σκοπό: Μη θιγούν τα προνόμια.

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε δεκάδες παραδείγματα. Γιατρούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους και κάθε λογής επάγγελμα που μόλις θίγεται το συνάφι τους, αντιδρούν πάντα συντεχνιακά και ποτέ με βάση το κοινό καλό.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μα για το περιστατικό που έγινε στη Θεσσαλονίκη όταν αστυνομικοί πήγαν στα δικαστήρια και χειροκροτούσαν τους συναδέλφους τους αστυνομικούς οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στη μαφία των ναρκωτικών.

Δεν είναι απλά ενδείξεις αυτά που έχουν οι εισαγγελικές αρχές, είναι ατράνταχτες αποδείξεις ότι συμμετείχαν στο απίστευτο αυτό κύκλωμα. Ο ένας μάλιστα ήταν και προϊστάμενος της δίωξης ναρκωτικών Βόλου.

Πήγαν λοιπόν συνάδελφοί τους και τους επευφημούσαν λες και πρόκειται για ήρωες που διώκονται άδικα. Αν και κανείς δε μπορεί να καταδικάσει κάποιον προτού γίνει η δίκη, εντούτοις είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κάποιοι πηγαίνουν και χειροκροτούν. Η κακώς εννοούμενη συναδελφικότητα που γράφαμε παραπάνω, η οποία ακόμη κι όταν στη μέση είναι κακουργήματα, βρίσκεται πανταχού παρούσα και πάνω από το νόμο.

Μπράβο λοιπόν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης που αντέδρασε άμεσα. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης προέβησαν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ συλληφθέντων αστυνομικών (που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών), διατάχθηκαν τα ακόλουθα:
α. Η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που ανατέθηκε σε Υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας, με προθεσμία ολοκλήρωσης τρεις ημέρες.
β. Η θέση σε διαθεσιμότητα πέντε εκ των αστυνομικών αυτών, οι οποίοι έχουν ήδη αναγνωρισθεί.

Παράλληλα σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Για να δούμε, θα βάλουν κάποιοι μυαλό;

www.antinews.gr
http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: