Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και διεύρυνση των υπαρχόντων τμημάτων του ΤΕΙ Πρέβεζας.


Η ενίσχυση αλλά και η διεύρυνση των υπαρχόντων τμημάτων του ΤΕΙ Πρέβεζας θα βρεθεί στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πρέβεζας. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, μιλώντας στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, επεσήμανε ότι το ΤΕΙ έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Μάλιστα πρότεινε εκτός από την έδρα Σχολής Οικονομίας Διοίκησης, να διεκδικηθεί η δημιουργία έδρας Πληροφορικής και συνάμα η ανέγερση φοιτητικής εστίας.

«Στόχος είναι το ΤΕΙ να παρέχει ποιότητα εκπαίδευσης αλλά και προοπτική για όλους» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαΐλης, υπογραμμίζοντας ότι η δημόσια δωρεάν παιδεία πρέπει να είναι δικαίωμα όλων.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας και την οποία, ενισχύει ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης, μέσω της τοποθέτησης του δημοτικού συμβούλου, Παύλου Σαραμπασίνα καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος-Ζάλογγο, Γιάννης Ρέντζος το επόμενο διάστημα επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκτός από το Δήμαρχο, οι δύο βουλευτές κύριοι Τσουμάνης και Μπάρκας, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και άλλοι φορείς, θα καταθέσουν την πρόταση για τη διεύρυνση των τμημάτων του ΤΕΙ της Πρέβεζας προς κάθε αρμόδια αρχή.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που δεν έλειψαν οι εντάσεις, τοποθετήθηκε και ο καθηγητής του ΤΕΙ Στρατής Κυπριωτέλης, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις για την πρόταση της Γενικής Συνέλευσης η οποία αναφέρει την συγχώνευση των δύο τμημάτων που λειτουργούν στην Πρέβεζα σε ένα.
«Διαφωνούμε και απορρίπτουμε το σχέδιο ΑΘΗΝΑ που αφορά συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων και σχολών», είπε ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Ευάγγελος Τσοβίλης, ενώ επεσήμανε το πρόβλημα με την σίτιση των σπουδαστών, ζητώντας από την πολιτεία να επιδοτήσει άμεσα όχι μόνο τη διατροφή αλλά και τη διαμονή των σπουδαστών.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάπτυξη Τώρα» Γιώργος Νίτσας μίλησε για καθυστερήσεις που υπήρξαν για το θέμα, από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, προτείνοντας την συγκρότηση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς τη συμμετοχή του Δημάρχου. 
Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης, Γιώργος Φραγκούλης τέλος σημείωσε ότι η πρόταση που καταθέτει η Δημοτική Αρχή είναι εφικτή, χωρίς τοπικισμούς αλλά αντικειμενικούς σκοπούς η οποία μπορεί να υλοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: