Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Στυλιανίδης εναντίον Στουρνάρα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Με σκληρή γλώσσα απάντησε στις απαράδεκτες κινήσεις του Τσάρου, ο υπουργός Εσωτερικών.

Ανοιχτά κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την απόσυρση του φόρου στους κατόχους σκαφών αναψυχής.

Μιλώντας στον Real fm ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτή η επιλογή με προσβάλλει προσωπικά». Ζήτησε επιπλέον να επανεξεταστεί η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης διότι «και έσοδα δεν απέφερε και έπληξε μεγάλα τμήματα πληθυσμού κυρίως στη βόρεια Ελλάδα". Τόνισε με νόημα άλλωστε ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από την κοινωνική συνοχή. 

Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επικριτική δημόσια παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης για πτυχές της πολιτικής της, αλλά εκδηλώθηκε με καθυστέρηση και συγκεκριμένα μια ημέρα μετά την ψήφιση της συγκεκριμένης απόσυρσης στη Βουλή. Για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο οι σχέσεις του υπουργού Εσωτερικών με τον τσάρο δεν είναι και οι καλύτερες. Μάλιστα, πριν από ένα περίπου μήνα ο κ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του, οταν είχε μιλήσει για "συνδικαλιστές υπουργούς", δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να πουν ότι φωτογράφησε τον κ. Στυλιανίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: