Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Λαγκάρντ: «Δεν υπολογίσαμε ότι η λιτότητα θα φέρει τόσο μεγάλη ύφεση».

Στην παραδοχή ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν υπολόγισε σωστά τα σχέδια για τη λιτότητα προχώρησε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.



Ήταν μια «εσφαλμένη προσδοκία», δήλωσε η Λαγκάρντ, η οποία υπογράμμισε ωστόσο πως τα σχέδια αυτά ήταν αναγκαία, αλλά έπρεπε να εφαρμοστούν «λίγο πιο μαλακά» για να μην θυσιαστεί η ανάπτυξη».

Η Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε επίσης τους Ευρωπαίους να αποφασίσουν «συλλογικά» να διαθέσουν «λίγο περισσότερο χρόνο» για να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

Όπως είπε, οι Ευρωπαίοι πρέπει να διανύσουν μαζί το δρόμο, ερωτηθείσα σχετικά με το στόχο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Γαλλίας να επαναφέρει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ το 2013, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της.

«Ο στόχος αυτός μάς φαίνεται πως είναι εξαιρετικά φιλόδοξος» είπε.

«Δεν πρέπει μόνη της η Γαλλία, μόνη της η Ισπανία, μόνη της η Ελλάδα να πει: είναι πολύ δύσκολο για μένα, θα το κάνω πιο σιγά», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ και επέμεινε ότι είναι καλύτερο να το κάνουν συλλογικά, να διαθέσουν λίγο περισσότερο χρόνο μάλλον παρά να προχωρούν με βήμα ταχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: