Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Δήμαρχο Αθηναίων.









Τηρώντας την παράδοση, που έχει πλέον δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με την συνοδεία της καταξιωμένης παραδοσιακής Ηπειρώτικης κομπανίας ''Οι Λαλητάδες'', του εξαίρετου κλαρινίστα Δημήτρη Ρίζου, επισκέφτηκε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, τον Δήμαρχο Αθηναίων, στο επί της οδού Αθηνάς, Δημαρχιακό Μέγαρο και έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Την χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συνόδευαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, ο Πρόεδρος Γιώργος Οικονόμου, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Έφορος Τύπου Κώστας Γαβριήλ και ο Έφορος Χορωδιών της ΠΣΕ Σπύρος Τζίμας.

Κατά την προσφώνηση του ο Πρόεδρος της ΠΣΕ, αναφέρθηκε στις δράσεις της οργάνωσης των Αποδήμων Ηπειρωτών, στο ρόλο της για τη διατήρηση της Ηπειρώτικης παράδοσης και κουλτούρας, ως και στον διεκδικητικό της χαρακτήρα, που απορρέει από τις καταστατικές διατάξεις, για ζητήματα ανάπτυξης της Ηπείρου και στήριξης των κατοίκων της πατρώας γης. 
Ως άνθρωπος που υπηρέτησε την Α/βάθμια Αυτοδιοίκηση από όλες τις βαθμίδες και αυτή του Δημάρχου Καματερού επί μία και πλέον 20ετία, ο Πρόεδρος Γιώργος Οικονόμου, αναφέρθηκε στο δύσκολο, αυτή την περίοδο, ρόλο και έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, μιά περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει τον κοινωνικό και ενισχυτικό ρόλο και έργο της, που προσφέρετε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ευχήθηκε δε κλείνοντας την προσφώνηση του, κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της δημαρχιακής αρχής Αθηναίων.

Στην αντιφώνηση του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αφού αναγνώρισε το πλούσιο έργο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στη διατήρηση της παράδοσης, αλλά και της διεκδίκησης σε ζητήματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, όπως για τον Άραχθο, τον Αώο, τον Αμβρακικό κόλπο, αλλά και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Ηπείρου, έκανε μια σύντομη αναφορά, στον κοινωνικό ρόλο και τις πρωτοβουλίες και δράσεις του Δήμου Αθηναίων, και τη βοήθεια που προσφέρει καθημερινά σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που σιτίζονται από τους υπαλλήλους του, αλλά και την παροχή στέγης σε άστεγους και έχοντες ανάγκη πολίτες. Καταλήγοντας ο Δήμαρχος είπε ότι μέλημα του Δήμου, αλλά του ιδίου και των συνεργατών του, είναι η παροχή κοινωνικού έργου σε όσους το έχουν ανάγκη και όσοι προστρεχουν, ευχόμενος το 2013 να βελτιώσει τις οικονομικές συνθήκες για τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό.

Μετά τα κάλαντα, κατ΄επιθυμία του Δημάρχου, ''Οι Λαλητάδες'' και η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής της ΠΣΕ, έπαιξαν και τραγούδησαν Ζαγορίσιους και Πωγωνίσιους σκοπούς, που σιγοτραγούδησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Χρόνια Πολλά και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: