Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Aπό τον Λάο Τσε στο Allahu Akbar. Μεσάνυχτα στον κήπο του καλού και του κακού.


Τον χάνουμε μέρες ολόκληρες στα άδυτα του Μαξίμου κι ενώ έξω ο καβγατζής Δένδιας κάνει πόλεμο- με την συμβολή του Αργύρη Ντινόπουλου. Ο Αντώνης Σαμαράς, βιώνει την εξορία του στην οποία έχει ασκηθεί επί μακρόν πνευματικά και σωματικά. Μόνος μέσα στο πλήθος με οδηγό το Ταό επιτρέπει μόνο συμβολικές κινήσεις στον εαυτό του. Η τελευταία ήταν εκείνη στη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή για την Προανακριτική. Εδώ αίφνης ο Χρύσανθος με το επιβλητικό παράστημα-alter ego του πρωθυπουργού-ψηφίζοντας μόνο στη μία κάλπη έδωσε γραμμή στο γαλάζιο ποίμνιο. Οι ανυπάκουοι είχαν την τύχη του Χατζηδάκη, ο οποίος θα δεχόταν λίγες ώρες αργότερα την επιθεώρηση και τις επιπλήξεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το Ταό λέει ότι τους μεγάλους ηγέτες ο λαός δεν ξέρει ότι υπάρχουν, τους μικρότερους ηγέτες ο λαός τους αγαπά και τους εγκωμιάζει, τους ακόμα μικρότερους, ο λαός τους φοβάται, τους ακόμα πιο μικρούς, ο λαός τους μισεί. Ο κόσμος κερδίζεται απ' αυτούς που δεν ανακατεύονται στα γεγονότα και τα πράγματα. Αν επεμβαίνεις θ' αποτύχεις. Πιστός ως τώρα στο Ταό ο Έλληνας πρωθυπουργός λίγα πράγματα κάνει δημοσίως. Αν πιστέψουμε τις διαρροές του Τάγματος του Μαξίμου, μόνο τις τελευταίες εβδομάδες ο Αντώνης Σαμαράς είδε τουλάχιστο 20 κροίσους, με 7 γράμματα, που είναι πρόθυμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα. Γερμανοί, Αμερικανοί, Καναδοί, Κινέζοι, Ισραηλινοί, Γάλλοι, Βέλγοι, Ολλανδοί, Άραβες, όλες σχεδόν οι φυλές του κόσμου. Οι Εβραίοι λένε πως ακόμη και η σκόνη του πελάτη αφήνει κέρδος- απ΄αυτή την άποψη ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να αισθάνεται πλούσιος. Όλο το χρήμα του κόσμου πέρασε από το γραφείου του πρωταθλητή του τένις στα φοιτητικά του χρόνια στο Άμχερστ. Τώρα που είπαμε Άμχερστ ήρθε στο νου και ο συμμαθητής του Αντώνη, ο Γιώργος, για τον οποίο ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει πως η συναναστροφή μαζί του μπορεί να σου κάψει τον εγκέφαλο μια και είναι χαοτικός, πηδάει διαρκώς από το ένα θέμα στο άλλο.

Με αυτά, τα κατά Στουρνάρα, χαρακτηριστικά του ΓΑΠ και λίγα έχουμε υποστεί εξαιτίας του. Ο Σαμαράς όμως δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του λάθη σαν εκείνα του Γιώργου και του Καραμανλή. Και πράγματι για την ώρα μόνο εγκωμιαστικά σχόλια δέχεται από τους συνετούς αναλυτές. Για όλους ο Αντώνης ως πρωθυπουργός, είναι πολύ καλύτερος από τον Αντώνη, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά και για το πλήθος ο ηγέτης που δεν μιλάει πολύ κρύβει μέσα του μια σοφία: Πρέπει να κυβερνάς μια χώρα όπως τηγανίζεις ένα μικρό ψάρι. Με ελάχιστες παρεμβάσεις και χωρίς να το παρακάνεις. Είναι αλήθεια βέβαια ότι και ο Καραμανλής, ο Β΄ αλλά και ο ΓΑΠ προσπάθησαν να κυβερνήσουν τον λαό τους με το Πείραμα της Φιλαδέλφειας: Αόρατοι είχαν την ιδιότητα από την μια στιγμή στην άλλη να βρίσκονται μίλια μακριά. Μόνο δυο τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες γνώριζαν για παράδειγμα που βρίσκεται κάθε τόσο ο Καραμανλής. Ο ένας που του παρακολουθούσε το κινητό και ο άλλος που μάθαινε αμέσως τι ώρα το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο περνάει τα διόδια της Αττικής Οδού (του). Αλήθεια καιρό έχουμε να μάθουμε νέα για τα ραντεβού του Σαμαρά με τους Έλληνες ολιγάρχες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ίδιος έχοντας πλέον ντουζίνες από tycoon της παγκόσμιας οικονομίας στα πόδια του, έχει αναβαθμισθεί αισθητικά και δεν καταδέχεται να συνδιαλέγεται με τους ντόπιους παρακατιανούς. Άλλωστε τώρα πλέον είναι πρωθυπουργός της χώρας και βραβευμένος άνδρας της χρονιάς από τα γερμανικά ΜΜΕ, δεν είναι απλά ένας αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης. Αν μάλιστα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι ο Αντώνης είναι ένας άλλος άνθρωπος, είμαστε βέβαιοι ότι και η Ελλάδα μόνο κερδισμένη μπορεί να είναι από την αλλαγή του προσώπου που μας κυβερνά: Όταν ο ικανός ηγέτης ολοκληρώσει το έργο του, ο κόσμος λέει ότι όλα έγιναν φυσιολογικά. Kαι να που τώρα είναι η μεγάλη ώρα. Το 2013, μ΄αυτή την γρουσούζικη κατάληξη, θα είναι το έτος που ο απόγονος της Πηνελόπης Δέλτα θα υποστεί το μέτρημα της ιστορίας. Έφτασε η ώρα των συγκρούσεων και ο Αντώνης Σταματόπουλος των συγκοινωνιών, δεν είναι παρά η εισαγωγή σε μια περίοδο μεγάλης δοκιμασίας. Αποκρατικοποιήσεις φωτιά και μεταρρύθμιση του κράτους με περιορισμό του δημοσίου τομέα, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Η τρόικα αλλά και η πραγματικότητα, βάζει συγεκριμένα χρονικά όρια.

Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα.
Αντιμετώπιζε το δύσκολο όσο είναι εύκολο.
Σε κάποιες περιπτώσεις το εύκολο έχει γίνει εδώ και καιρό δύσκολο και καλείται ο πρωθυπουργός να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Μαθαίνουμε ότι επιλέγει να είναι σκληρός με όσους αντιδρούν. Αυτό είναι κόντρα στις διδαχές του Ταό. Θα είναι σκληρός μόνο με το λαό του, όπως έχουν κάνει ως τώρα οι προκάτοχοί του, η και με τους ντόπιους ολιγάρχες και τα ξένα συμφέροντα; Οι μέρες της κρίσεως πλησιάζουν στους καταπράσινους κήπους του Μεγάρου. Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός παρατάσσει τον στρατό του για πόλεμο: Όταν ο κόσμος ζει σύμφωνα με τους ηθικούς νόμους και το Θεό, τα άλογα οργώνουν τα χωράφια. Όταν ξεφεύγει, το ιππικό παρατάσσεται στις πεδιάδες. Για τον Αντώνη λοιπόν έφτασε η ώρα του πολέμου κόντρα στα προστάγματα του ΤΑΟ. Κι εκείνος θέλει δίπλα του πολεμιστές. Έτσι- όπως με δέος πληροφορούμεθα από τον Άρη Ραβανό- ο Σαμαράς αναβάθμισε τοποθετώντας τον ακόμη πιο ψηλά στην ιεραρχία τον Χρύσανθο Λαζαρίδη. Οσονούπω ο Χρύσανθος θα αποκτήσει γραφείο στην στέγη του Μαξίμου εδώ όπου εξαντλείται η ιεραρχία. Ειλικρινά μόνο δέος μπορεί να αισθανθεί κανείς καθώς διαβάζει την επιτομή της κυβερνητικής τέχνης μέσα από το κείμενο του Άρη Ραβανού για την αναβάθμιση του Χρύσανθου-ελπίζουμε στο τέλος να μην έχει την τύχη του Ζαρντίμ: "Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», ο Πρωθυπουργός θέλησε να υπάρξει μια διαφορετική αντιμετώπιση στο πεδίο της επικοινωνιακής πολιτικής(!) και δίνοντας έμφαση στην ενδυνάμωση του πολιτικού περιεχομένου στην επικοινωνιακή στρατηγική, όρισε ως γενικό «καθοδηγητή» τον κ. Λαζαρίδη -(ως τώρα τι ήταν;) Ο βουλευτής Επικρατείας, αναλαμβάνει μια ακόμα αποστολή στο εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου και θα έχει τη βασική ευθύνη για τη χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής της κυβέρνησης,(ήτοι θα συνεχίσει να τηλεφωνεί στην Μαρία Σπυράκη) ενώ μια φορά την εβδομάδα θα συναντάται με το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο, για να συζητούνται οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν.
Η περαιτέρω ενεργοποίηση του κ. Λαζαρίδη αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις, καθώς έχει πιστούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς, που εξ αρχής δεν είδαν με καλό μάτι το ότι αποτελεί τον βασικό πόλο στο επιτελείο του κ. Σαμαρά.
Εξάλλου, η ελευθερία κινήσεων που του έχει δώσει ο Πρωθυπουργός τον καθιστά, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Δ. Σταμάτη, ως τους πανίσχυρους συμβούλους, που συνομιλούν ανοικτά και εκτός ατζέντας με τον κ. Σαμαρά. "

Δέος και ταπεινότης. Μόνο δέος και ταπεινότης και άπειρα προσκυνήματα στο Αλλάχ: καθώς ο Άρης Ραβανός για μια ακόμη φορά μας πληροφορεί για την αναβάθμιση του Χρύσανθου. Δηλαδή όλους αυτούς τους μήνες ο Χρύσανθος έκανε κάτι διαφορετικό; Τι εννοεί ο ποιητής με την «περαιτέρω ενεργοποίηση του καθοδηγητή»; Εμείς πάντως από το κείμενο-ύμνο του Ραβανού στον Λαζαρίδη κρατάμε την επιστροφή του φίλου μας του Φαήλου στο Μαξίμου. Αυτό από μόνο του είναι μια ένδειξη του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Allahu Akbar.

Ο Θεός είναι μεγάλος, ο Θεός είναι μεγάλος,
Ο Θεός είναι πάνω από κάθε τέχνασμα του εχθρού,
κι ο Θεός είναι ο καλύτερος βοηθός για τους καταπιεσμένους,
Ο Θεός είναι πάνω από κάθε τέχνασμα του εχθρού,
κι ο Θεός είναι ο καλύτερος βοηθός για τους καταπιεσμένους.
Με σιγουριά και όπλα θα υπερασπιστώ
Το έθνος μου, ενώ το φως της αλήθειας θα λάμπει στο χέρι μου.
Πες το μαζί με εμένα, πες το μαζί με εμένα:
Ο θεός είναι ο πιο μεγάλος, Ο θεός είναι ο πιο μεγάλος, Ο θεός είναι ο πιο μεγάλος!
Ο Θεός είναι μεγάλος πάνω από τα τεχνάσματα του εχθρού!

Άνθρωποι, προσέξτε κι ακούστε:
o εχθρός ήρθε ποθώντας τη θέση μου,
Άνθρωποι, προσέξτε κι ακούστε:
o εχθρός ήρθε ποθώντας τη θέση μου,
Θα πολεμήσω με όπλα κι άμυνα
Kι αν πεθάνω, θα τον πάρω μαζί μου!
Πες το μαζί με εμένα, πες το μαζί με εμένα:
Ο θεός είναι ο πιο μεγάλος, Ο θεός είναι ο πιο μεγάλος, Ο θεός είναι ο πιο μεγάλος!
Ο Θεός είναι μεγάλος πάνω από τα τεχνάσματα του εχθρού!
Στο διάολο το TAO. Tώρα ήρθε η ώρα του πολέμου. Allahu Akbar.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: