Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Στο στόχαστρο 3 πρώην υπουργοί.

sto-stoxastro-treis-proin-ypoyrgoi

Όπως εγκαίρως είχε γράψει το newpost η επιχείρηση «καθαρά χέρια» βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα επιταχύνεται μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις με τη λίστα Λαγκάρντ.

Η κυβέρνηση υπό την πίεση των εξελίξεων επιθυμεί να αλλάξει την ατζέντα και να βγάλει από το κάδρο τον Βαγγέλη Βενιζέλο και να βάλει νέους πρωταγωνιστές από τα παλιά. 

Ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα την Πρωτοχρονιά: «ατιμωρησία και ασυλία τελείωσαν» είχε πει. 


Ο πρωθυπουργός βλέποντας την «οικονομική ασφυξία» που απειλεί τη χώρα αλλά και την κυβέρνηση επιθυμεί την εκτόνωση με τιμωρία των υπευθύνων της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.

Κραδαίνοντας τη ρομφαία της κάθαρσης θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως ο αναμορφωτής και εξυγιαντής του πολιτικού συστήματος ώστε να πετύχει τους στόχους της επανίδρυσης της ΝΔ και της μετεξέλιξης σε ένα Ευρωπαϊκό Μέτωπο. 

Επίσης θα γίνει μεγάλο ξεκαθάρισμα στο χώρο των MEDIA και των επιχειρηματιών ώστε να διαμορφωθεί η «νέα τάξη πραγμάτων» της νέα μεταπολίτευσης όπως την επιθυμούν οι δανειστές και η εσωτερική Τρόικα. 

Πλέον τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα, και ήδη υπάρχουν διαρροές σε δημοσιογράφους συνομιλητές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος ότι αναμένεται νέο κύμα διώξεων πολιτικών προσώπων και επιχειρηματιών.

Ήδη δημοσιεύματα φωτογραφίζουν, παλιό πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει θητεύσει (μεταξύ άλλων) σε υπουργείο διαβόητο για τις προμήθειες του και το όνομά του έχει απασχολήσει στο παρελθόν τον ελληνικό και ξένο Τύπο για συμβόλαια που είχαν υπογραφεί επί υπουργίας του, γράφει ο Επενδυτής.

Ο δεύτερος, ένας από τους δυο πρώην υπουργούς της ΝΔ, έχει περάσει από το ίδιο υπουργείο και ερευνάται για συγκεκριμένη προμήθεια.

Ο τρίτος, για πολύ καιρό προβεβλημένος υπουργός επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ήταν πρωταγωνιστής σε αλλεπάλληλες ιστορίες αρνητικής δημοσιότητας.

Και επειδή, οι «φωτογραφίες» που μοιράζουν τα κέντρα εξουσίας δεν συνοδεύονται από αποδείξεις, εμείς αναμένουμε τη δικαιοσύνη.

Δεκάδες φάκελοι σκανδάλων και μεγάλων υποθέσεων οι οποίες απασχολούν ακόμη τη Δικαιοσύνη οδήγησαν στον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων δεκάδων πολιτικών που ενεπλάκησαν κάποιες φορές λόγω της θέσης τους, ενώ δεν υπήρξαν ευρήματα. 

Έτσι, οι υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών βάζουν στο στόχαστρο τους πρώην υπουργούς Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου και Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο. Για τον πρώτο γίνεται έρευνα και για τον λογαριασμό της συζύγου του που βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ, ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή.

Για τον κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, αν και έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος δεν έχει βρεθεί τίποτα. 

Ο τρίτος, ο Γιώργος Βουλγαράκης έχει εξελιχθεί σε συνήθη ύποπτο αν και δεν έχει βρεθεί κάτι συγκεκριμένο σχεδόν πάντα μπαίνει στο «κάδρο».

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που διαρρέονται, ωστόσο υπάρχει και η εκδοχή της προσπάθειας αποπροσανατολισμού από την υπόθεση Λαγκάρντ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι κυλιόμενες μετρήσεις στέλνουν αρνητικά μηνύματα στο Μαξίμου. 

Νίκος Παναγιωτόπουλος

http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: