Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

''Η Πίτα του Ηπειρώτη''. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 10.00' το πρωί.




Οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν. Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται.
Οι Ηπειρώτες που δημιουργούν με τον ανθό της παράδοσης & της νεολαίας.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, με τις 450 και πλέον ενεργές οργανώσεις που εκπροσωπούν 700.000 και πλέον Ηπειρώτες, μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής και 1.000.000 πανελλαδικά και εκτός Ηπείρου, διοργανώνει την ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2013».
Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και εκπρόσωποι τοου πνευματικού κόσμου, της Ηπειρώτικης παράδοσης και πολιτισμού, της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι αφιερωμένη, στους διαχρονικούς αγώνες των Ηπειρωτών και το επίκαιρο περιεχόμενό τους.
Με τη συμμετοχή εβδομήντα και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την χώρα με δύο χιλιάδες και πλέον χορευτές, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και πολυφωνικών και χορωδιακών σχημάτων, η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί μια τρίωρη γιορτή που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.
Ξεχωριστή η συμμετοχή στην εκδήλωση, σε μία από τις ενότητες της, Ποντιακών Συλλόγων από την Ήπειρο, αλλά και την Αττική, που θα πλημμυρίσει το Σ.Ε.Φ. με ποντιακούς χορούς και τραγούδια, αναδεικνύοντας τους ακατάλυτους δεσμούς που ενώνουν τον Πόντο με την Ήπειρο.
Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη Ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση, προβολή οπτικοακουτικών υλικών ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης.

«Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» φέτος, με τρόπο νέο και εμπνευσμένο, φιλοδοξεί να σταθεί αντάξια στη σημασία μιας τέτοιας Πανηπειρωτικής σύναξης σε τέτοιους, δύσκολους καιρούς.

Τώρα που, περισσότερο από άλλοτε, το ίδιο το Ηπειρώτικο αντάμωμα έχει ξεχωριστή σημασία.

Τώρα που χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την αξία της συλλογικής έκφρασης και δημιουργίας.

Κι είναι για αυτό που φέτος η συμμετοχή των συμπατριωτών μας και των φίλων της Ηπείρου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Όλοι την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 10.00' πρωινή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Είσοδος δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: