Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Οι ατάκες που έκαναν πάταγο το 2012.


Άλλη μια ταραχώδης χρονιά ήρθε στο τέλος της, μια χρονιά πλούσια σε πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις για την Ελλάδα. 

Το 2012 ακούσαμε φράσεις γραφικές, φράσεις που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και μας απασχόλησαν όλους με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.


Φράσεις που ξεστόμισαν κυρίως πολιτικά πρόσωπα και μας τράβηξαν τη προσοχή, μας ξάφνιασαν αλλά και μας έβγαλαν από τα ρούχα μας. 

Το NEWS 247 όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος επέλεξε τις δέκα καλύτερες ατάκες της χρονιάς.
10) "Ο βουλευτής ξεφτιλίζεται αν πάρει λεωφορείο"

Μια δήλωση από τον βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο κ. Γεωργιάδης προέβη στην εν λόγω δήλωση όταν οι πολίτες δυσανασχετούσαν για τα βουλευτικά αυτοκίνητα ακόμα και όταν αντικαταστάθηκαν με αυτοκίνητα των 1.400 κυβικών εκατοστών, ερωτώμενοι γιατί δε παίρνουν όπως όλος ο κόσμος τα ΜΜΜ.

Τότε, ο κ. Γεωργιάδης είπε: "Θέλετε να κυκλοφορούμε με το λεωφορείο και το τραίνο; Γίνεται; Πιστεύετε ότι είναι εφικτό; Προφανώς και όχι" τόνισε.
"Δε μπορεί να ξεφτιλίζεις το βουλευτή. Αλλιώς να καταργήσουμε τη δημοκρατία, να πάμε σε άλλο καθεστώς" κατέληξε ο ίδιος, δημιουργώντας πανικό στα κοινωνικά δίκτυα.
Εντάξει κ. Γεωργιάδη, με όλη τη καλή διάθεση, πάρτε και καμία φορά τα ΜΜΜ δεν είναι μπανάλ.

9) "Δεν μπορώ να πληρώσω τους φόρους μου"
Μια συνέντευξη του Θεόδωρου Πάγκαλου που προκάλεσε και έκανε τον κόσμο να ανατριχιάσει και να στενοχωρηθεί βαθιά (φυσικά ειρωνικά το λέω). Παραχωρώντας συνέντευξη στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής ο κ. Πάγκαλος είπε πως αδυνατεί να καταβάλει τους φόρους που οφείλει και πως κανείς δεν αγοράζει τα ακίνητα που πουλάει.
Δεν είστε ο μόνος κύριε Πάγκαλε, και δεν έχουμε όλοι τον ίδιο μισθό, λέω εγώ τώρα.

8) "Ζούσα σαν τη μέση Ελληνίδα"
Τάδε έφη η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, σε συνέντευξή της μέσα από τη φυλακή. Η κ. Σταμάτη προκάλεσε με τις δηλώσεις της, λέγοντας πως τα όσα ακούστηκαν για τις σπατάλες της ήταν αναληθή και φτάνει στο σημείο να λέει ότι ζούσε όπως μία μέση Ελληνίδα.
Μα που ζείτε κυρία Σταμάτη μου; Νομίζετε πως η μέση Ελληνίδα δίνει για ένα τραπεζάκι εισόδου 21.480 ευρώ, για...ανάκλιντρο 3.860 ευρώ και για κορδόνι (μα για κορδόνι;) για καναπέδες 2.626;!

7) "Αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές"
Μια φράση που είπε ξανά και ξανά ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και εξόργιζε ολοένα τους πολίτες οι οποίοι έχουν φτάσει στα όριά τους και έχουν γονατίσει από τα μέτρα.
Από τον Αύγουστο του 2012, διατυμπάνιζε ότι το τότε πακέτο περικοπών είναι το τελευταίο, για το επαναλάβει τον Νοέμβριο του 2012 αλλά και τον Δεκέμβριο, παραλλάσσοντας τη φράση σε "Αν εφαρμόσουμε όσα υπογράψαμε, δεν θα γίνουν άλλες περικοπές"
Η εν λόγω φράση κατήντησε να είναι η αντίστοιχη του Γ. Παπανδρέου, "Λεφτά υπάρχουν". Αν σταματήσετε να το λέτε, ίσως και να σας πιστέψουμε...

6) "Όπου τον ξαναβρώ, θα τον ξαναδείρω"
Ο Τσακ Νόρις της Ελλάδας, ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος "χτύπησε" και φέτος. Πέρυσι ο δήμαρχος Στυλίδας μας είχε τραβήξει το ενδιαφέρον με τη φράση που είχε πει απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Σκύρου αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που συνεδρίαζε για μεγάλη επένδυση αιολικού πάρκου στην Σκύρο: "Εγώ στήνω κ*λο και εσείς διώχνετε επενδύσεις;".
Αυτή τη χρονιά, έσπασε στο ξύλο εργολάβο που του πρότεινε μίζες. "Να πάει ο κοπρίτης στον εισαγγελέα να μου κάνει μήνυση. Τον περιμένω, Έχω και μάρτυρες από το γραφείο μου.
"Και όταν το ξαναπετύχω στην Λαμία θα τον ξαναδείρω", κατέληξε.
Απλά αγαπάμε Απόστολο γιατί είναι αυθεντικός και αυθόρμητος.

5) "Θα πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και θα ερχόμαστε κάθε εβδομάδα;"
Cult μορφή στη Βουλή, ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Μιχαήλ Ταμήλος, τον οποίο μάθαμε οι περισσότεροι από τη δυσφορία που εξέφρασε στη Βουλή για επιτροπή στην οποία συμμετέχει και όπως ισχυρίστηκε δεν είναι αμειβόμενη.
"Δεν είναι εδώ πανεπιστήμιο να μάθουμε εμείς τι συμβαίνει στο περιβάλλον! Δεν θα καθίσω να μάθω! Όποιος ξέρει, ξέρει... Να καθίσουμε να κάνουμε επιστημονική ανάλυση;", είπε βαριεστημένα, με το μάγκικο ηχόχρωμα της φωνής του.
"Θα πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και θα ερχόμαστε κάθε εβδομάδα;" αναρωτήθηκε, ενώ φαίνεται πως κουράστηκε (!) ή είχε σημαντικότερα πράγματα να κάνει, λέγοντας: "Να τελειώνουμε καμιά φορά!".
Ε ναι δίκιο έχει ο άνθρωπος ποιος πληρώνεται μια φορά το μήνα και εργάζεται κάθε βδομάδα;! Ξυπνήστε κύριοι της Βουλής, σκεφτείτε πριν μιλήσετε τι γίνετε γύρω σας.

4) ''Έχασα το CD. Λυπάμαι...''
Απίστευτη δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναφερθείς στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, δήλωσε πολύ απλά ότι έχασε το CD! Παραδέχθηκε ότι το είχε εμπιστευθεί σε συνεργάτες του γραφείου του κι ότι τώρα δεν γνωρίζει που μπορεί να βρίσκεται.
Μια ιστορία που δεν φαίνεται να έχει τέλος μετά και από τις αποκαλύψεις που καίνε τον ίδιο από το πόρισμα των δύο οικονομικών εισαγγελέων, με τον Ευ. Βενιζέλο να τον διαγράφει από το ΠΑΣΟΚ, και το κατηγορητήριο να είναι βαρύ.
Πως γίνεται να χάσατε το CD αγαπητέ, τι ήταν καρφίτσα; Δηλαδή, τι να πω; Φοβάμαι να σκεφτώ τι άλλο θα δούμε...

3) "Εγέρθητι"
Μια λέξη ήταν αρκετή για να προκαλέσει αντιδράσεις. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β' Αθηνών Γιώργος Γερμένης, φώναξε "εγέρθητι" στους δημοσιογράφους σε αίθουσα ξενοδοχείου προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες δηλώσεις μετά τα πρώτα exit poll για τις εκλογές του Μαΐου και την άνοδο της παράταξης που επέτρεψε την είσοδό της στη Βουλή.
Μάλιστα, τότε η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου αποχώρησε και μαζί της και το συνεργείο μεγάλου ιδιωτικού καναλιού.
Ο κ. Γερμένης μετέπειτα είχε πει πως αυτό είναι κάτι σύνηθες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πως "κάθε φορά που ο αρχηγός έρχεται στα γραφεία, είμαι αυτός που φωνάζει εγέρθητι".

2) "Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα"
Προκλητική απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλο σε σχόλια της Χρυσής Αυγής, λέγοντας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash λίγο πολύ ότι έχει... πηδήξει τη μισή Αθήνα.
"Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή". "Δηλαδή, τι άλλο να πω; Τώρα, στα γεράματα, να βγάζω φωτογραφίες με τα παιδιά μου ή με τις συζύγους μου, για ν' αποδείξω ότι δεν είμαι "αδερφή" στους φασίστες που τους βολεύει, γιατί όταν είσαι κακός στην Ελλάδα πρέπει να είσαι σε όλα κακός. Δηλαδή, να είσαι και ηλίθιος και "αδερφή" και τραμπούκος και μοχθηρός και όλα" προσέθεσε ο βουλευτής, προκαλώντας ορυμαγδό σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο βουλευτής σχολιάζοντας τη δήλωση που είπε, ανέφερε λίγες μέρες μετά πως έδωσε μία συνέντευξη 2.000 λέξεων από την οποία απομονώθηκαν 11 λέξεις.
Άντε με το καλό και την υπόλοιπη Αθήνα...

1) "Δε διάβασα το Μνημόνιο, είχα άλλες υποχρεώσεις"
Θράσος; Κρίση ειλικρίνειας; αδιαφορία; Όπως και να'χει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ευθαρσώς ότι δε διάβασε το Μνημόνιο γιατί απλούστατα είχε άλλες υποχρεώσεις!
"Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο", σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή" τον Ιανουάριο του 2012.
Μάλιστα, η εν λόγω δήλωση άγγιξε για λίγο και τη κορυφή στο Worldwide Trends του twitter υπό το hashtag #De_diavasa_to_mnimonio_giati.

Εμείς απλά να ευχηθούμε πολλές αυθόρμητες και αληθινές κρίσεις ειλικρίνειας για το 2013 γιατί μπουχτήσαμε στο ψέμα και να σας ευχηθούμε καλή χρονιά με υγεία για όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια: